25 sij 2016

PROJEKT RUKA POMOĆI

ruka pomoci

Projekt RUKA POMOĆI je odobren za financiranje u okviru natječaja „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″ iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška”.

Projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Križevci te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Trajanje projekta je 14 mjeseci – 21.09.2015. – 20.11.2016.

Ukupna vrijednost projekta je 1.318.913,18 kn.

Sufinanciranje od strane EU je 100 %.

Cilj projekta je unaprijediti mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena te promicanje usklađivanja poslovnog i obiteljskog života razvojem novih i unaprjeđenjem kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici.

Projektne aktivnosti uključuju provedbu verificirane edukacije za gerontodomaćice za 35 nezaposlenih osoba, provedbu edukacije o pokretanju vlastitog posla, provedbu edukacije na temu kako se predstaviti poslodavcu te zapošljavanje 23 gerontodomaćice. Također, jedna od projektnih aktivnosti je koordinacija rada na terenu gerontodomaćica. Osim osiguravanja plaća za 23 nezaposlene osobe, projektom je predviđeno nabavljanje opreme i potrošnog materijala potrebnog za svakodnevni rad gerontodomaćica.

logicii 500x103


POVEZANE OBJAVE:

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci