06 lis 2015

ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA „RUKA POMOĆI“ – ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA

logici-ruka-pomoci1

U okviru provedbe projekta „RUKA POMOĆI” održan je prvi sastanak projektnih partnera. Projekt je započeo s provedbom 21. rujna 2015. godine i traje do 20. studenoga 2016. godine. Cilj projekta je doprinijeti razvoju socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera, a tema sastanka bile su sve projektne aktivnosti koje slijede. Razgovaralo se o organizaciji edukacija za postojeće gerontodomaćice, kao i za 12 dugotrajno nezaposlenih žena s područja Koprivničko-križevačke županije, a na tri skupine tema. Prve dvije skupine edukacija uključuju teme vezane uz predstavljanje poslodavcu, pripremu životopisa, razgovor za posao te kako započeti vlastiti posao, dok će posljednja edukacija uključivati verificirani program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za svih 35 osoba koje predstavljaju ciljanu skupinu u projektu.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška”, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 1.318.913,16 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, a uključuje financiranje plaća za 23 gerontodmaćice na području Koprivničko-križevačke županije tijekom 10 mjeseci.

 

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci