09 stu 2016

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA RUKA POMOĆI

logici ruka pomoci1

Dana 08. studenoga 2016. godine u prostorima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, održana je Završna konferencija projekta RUKA POMOĆI kojom je formalno obilježen završetak projekta koji se provodio 14 mjeseci, točnije od rujna 2015. do studenoga 2016. godine.

Na samom početku konferencije sve prisutne je ispred Nositelja projekta pozdravila predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec koja je iskazala zadovoljstvo provedenim projektnim aktivnostima, rezultatima i suradnjom partnera na projektu. Ispred projektnog partnera, Koprivničko-križevačke županije, prisutne je pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je naglasio kako je najveća postignuta vrijednost činjenica da se ovim projektom pomoglo onima kojima je to najpotrebnije, odnosno starijim i nemoćnim članovima društva i to kroz osposobljavanje i zapošljavanje ukupno 35 gerontodomaćica i dugotrajno nezaposlenih žena. Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić je ispred projektnog partnera PORE u kratkom obraćanju također iskazala zadovoljstvo cjelokupnim provedenim projektom i dobrom koordinacijom partnera koja je doprinijela uspješnoj provedbi projekta te je naglasila kako je u planu i buduća suradnja. Na kraju je sve prisutne pozdravila i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus rekavši kako je ovaj projekt posebno zaživio na području naše županije upravo zato što je usmjeren najpotrebitijima.

Radni dio konferencije započeo je s prezentacijom Voditeljice projekta ispred Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentine Čadavec, koja je predstavila sve projektne aktivnosti i rezultate te još jednom izrazila zadovoljstvo provedenim projektom i stečenim iskustvom.

Podsjećamo da je projekt RUKA POMOĆI odobren u okviru natječaja „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″ iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.318.913,18 kn, te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije. Nositelj projekta bio je je Klub za starije osobe „Mariška”, a projektni partneri bili su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Križevci te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Provedba projekta službeno završava 20. studenoga ove godine.

 

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci