13 lis 2015

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „RUKA POMOĆI“

logici-ruka-pomoci

U utorak, 13. listopada 2015. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je početna konferencija projekta „RUKA POMOĆI”.

Na početku konferencije svim prisutnima se uvodnim pozdravnim riječima obratila predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška” Valentina Čadavec kao nositelj projekta, koja je istaknula važnost projekta za sve korisnike usluga pomoći u kući na području Koprivničko-križevačke županije. Također je izrazila zadovoljstvo dobivenim projektom koji predstavlja nastavak provedbe programa pomoći u kući koji se već duži niz godina provodi na području Koprivničko-križevačke županije. Svim prisutnima se ispred svih projektnih partnera obratila i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, koja je naglasila važnost partnerstva svih institucija kao jedan od najvažnijih preduvjeta za uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova. Na kraju uvodnog dijela svima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Istaknuo je zadovoljstvo pozitivno ocijenjenim projektom te izjavio kako je u okviru ovog i još dva projekta financirana sredstvima Europskog socijalnog fonda na području Koprivničko-križevačke županije bespovratnim sredstvima osigurana plaća za 81 osobu tijekom 10 mjeseci. Također je izjavio kako je Koprivničko-križevačka županija pri samom vrhu jedinica regionalne samouprave u Hrvatskoj koja kontinuirano osigurava visoku razinu skrbi i pomoći za starije i nemoćne na svom području.

Cilj projekta „RUKA POMOĆI” je doprinijeti razvoju socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom će biti osigurane plaće tijekom 10 mjeseci za ukupno 23 gerontodomaćice koje će pružati pomoć u kući za ukupno 200 korisnika – starijih i nemoćnih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sve projektne aktivnosti koje će se provoditi tijekom 14 mjeseci trajanja projekta predstavila je voditeljica projekta Valentina Čadavec. Aktivnosti uključuju tri grupe edukacija za postojeće 23 gerontodomaćice, kao i za 12 dugotrajno nezaposlenih žena koje će putem ovog projekta steći dodatne kompetencije na tržištu rada. Edukacije uključuju teme vezane uz predstavljanje poslodavcu, pripremu životopisa, razgovor za posao te kako započeti vlastiti posao, dok će posljednja edukacija uključivati verificirani program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za svih 35 osoba koje predstavljaju ciljanu skupinu u projektu.

Konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnici Koprivničko-križevačke županije, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus kao projektni partner, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija sa suradnicom te predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije kao i predstavnici brojnih medija.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška”, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 1.318.913,18 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Prije početka konferencije svi projektni partneri su potpisali Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta.

 

logicii 500x103

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci