02 velj 2016

PROJEKT RUKA POMOĆI – DODIJELJENA UVJERENJA O OSPOSOBLJAVANJU ZA 35 POLAZNICA VERIFICIRANOG PROGRAMA OSPOSOBLJAVANJA ZA USLUGE PRUŽANJA POMOĆI U KUĆI

logici-ruka-pomoci

U utorak, 02. veljače 2016. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je dodjela Uvjerenja o osposobljavanju za polaznice verificiranog programa osposobljavanja za usluge pružanja pomoći u kući. Uvjerenja su dodijeljena u okviru provedbe projekta „RUKA POMOĆI” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a temeljem kojeg je osigurano pružanje pomoći u kući za 200 korisnika s područja Koprivničko-križevačke županije od strane 23 gerontodomaćice.

Projekt „RUKA POMOĆI” provodi se od rujna 2015. godine i ima za cilj unaprijediti mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena te unaprjeđenje kvalitete postojećih socijalnih usluga u Koprivničko-križevačkoj županiji. Između ostalih, projektne aktivnosti uključuju organiziranje i provedbu tri grupe edukacija: trodnevnu edukaciju Start up – Kako započeti vlastiti posao, zatim Verificirani program osposobljavanja za pružanje pomoći u kući u ukupnom trajanju od 160 sati i jednodnevnu edukaciju Kako se predstaviti poslodavcu.

U okviru navedenih edukacija sudjelovalo je ukupno 35 polaznica – 23 postojeće gerontodomaćice te 12 dugotrajno nezaposlenih žena s područja Koprivničko-križevačke županije. Postojećim gerontodomaćicama je ovim edukacijama omogućen nastavak pružanja socijalnih usluga kao i unapređenje postojećih znanja na tom području, dok je 12 nezaposlenih žena steklo nove kompetencije koje će im zasigurno osigurati dodatne prednosti pri zapošljavanju ili eventualnom pokretanju vlastitog posla.

Nakon uvodnog obraćanja zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije Ivana Pala, koji je pohvalio projekt i naglasio važnost kontinuiranog pružanja socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije, nekoliko riječi o samom projektu rekla je i voditeljica projekta Valentina Čadavec, ispred Kluba za starije osobe „Mariška”. Zatim je uslijedila dodjela Uvjerenja o osposobljavanju i certifikata za sve polaznice navedenih edukacija, a ista su dodijelili zamjenik župana Ivan Pal, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška” i Melita Birčić, ravnateljica PORE KKŽ.

Izvođač verificiranog programa edukacije za pružanje socijalnih usluga u trajanju od 160 sati bilo je Pučko otvoreno učilište Koprivnica, dok je trodnevnu edukaciju na temu pokretanja vlastitog posla održala PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao projektni partner. Jednodnevnu edukaciju na temu predstavljanja poslodavcu održao je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Koprivnica.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška”, Koprivnica, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Ukupna vrijednost projekta je 1.318.913,18 kn, a sufinanciranje od strane EU je 100%. Projekt je započeo s provedbom u rujnu 2015. godine i traje do studenoga 2016. Slijedećih 10 mjeseci, odnosno u razdoblju od siječnja do studenoga 2016. godine cjelokupni iznos plaća za sve 23 gerontodomaćice s područja Koprivničko-križevačke županije bit će osiguran iz Europskog socijalnog fonda.

 

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci