14 ruj 2015

ODRŽAN 23. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM U GUDOVCU

Na sajamskom prostoru u Gudovcu, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u razdoblju od 11. do 13. rujna 2015. godine održan je 23. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u okviru kojeg je održan i 7. LoReko – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog razvoja te najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba.

Sajam je u petak 11. rujna 2015. otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Franjo Lucić, dok su se pozdravnim govorom prisutnima obratili direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Davorin Posavac, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Nakon otvaranja Sajma gosti su u pratnji domaćina obišli sajamski prostor te posjetili brojne izlagače.

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam najveći je hrvatski poljoprivredni sajam na kojem se na više od 25.000 m² izložbenog prostora predstavilo više od 500 izlagača iz 18 hrvatskih županija te 15 stranih zemalja. Osim velike ponude poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu, sajam je ponudio i najveću specijaliziranu stočarsku priredbu u zemlji. U okviru državne stočne izložbe predstavilo se 206 uzgajivača iz 18 županija i to ukupno 499 grla stoke razvrstane kroz 35 pasminu.

Posljednjih nekoliko godina naglasak sajamskog programa je na obrazovanju pa su i ove godine zainteresirani mogli sudjelovati u bogatom programu stručnih predavanja.

„PORA” Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijska komora Koprivnica organizirali su zajednički nastup poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Na ukupno 54 m² zatvorenog i 65 m² vanjskog izlagačkog prostora predstavila su se 24 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije:

1. ZOO RIBOLOV j.d.o.o.
2. OPG Pintar Josip
3. OPG DAMIR MARKOV
4. AMMI-BELJE d.o.o.
5. P&GOT d.o.o.
6. OPG Kranjec
7. Sporedno zanimanje JAGUŠIĆ
8. Holocen j.d.o.o.
9. KALNIČANKA PROIZVODI d.o.o.
10. ZDENKA, vl. Marija Vrban
11. OPG IVANČICA PRILIKA
12. ZOO CENTAR PIRANA trgovački obrt i uzgoj kućnih ljubimaca, vl. Štefica Brinc
13. Mesarski obrt JAGUŠIĆ, vl. Zoran Jagušić
14. MEHANIČKA RADIONICA, vl. Tihomir Pavunić
15. Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije
16. OPG Platužić
17. FUGGY krojački obrt, preslikavanje i štampanje šema, vl. Fugaj Mladen
18. LORD, ugostiteljstvo, trgovina i usluge, vl. Mišo Vrančić
19. EMBER, obrt za izradu suvenira, vl. Marko Solar
20. VIŠAK kovinoobrada, vl. Miljenko Višak
21. KARAS d.o.o.
22. PRONIK d.o.o.
23. BIO-PARTNER d.o.o.
24. CIKLAMA, Obrt za uzgoj cvijeća i povrća, trgovinu i usluge

Za sve izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije koji su izlagali na zajedničkom izlagačkom prostoru troškove izlaganja snosili su organizatori zajedničkog nastupa.

23. jesenski mbs 123. jesenski mbs 223. jesenski mbs 323. jesenski mbs 423. jesenski mbs 5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci