07 ruj 2015

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 10. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

Proizvođači voća, voćnih prerađevina te repromaterijala za voćarstvo s područja Koprivničko–križevačke županije predstavili su se 4. i 5. rujna 2015. godine na jubilarnom 10. Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu koji je okupio više od 150 poduzetnika i stručnjaka iz područja voćarstva.

Organizator sajma bila je Općina Donji Kraljevec, suorganizatori su bili Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Koprivničko-križevačka županija i Poljoprivredna savjetodavna služba, dok su pokrovitelji sajma bili Ministarstvo poljoprivrede, Međimurska županija i HGK Županijska komora Čakovec.

Sajam je u petak 4. rujna 2015. u 10 sati svečano otvorila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, dok je prisutne pozdravio u ime partnera i suorganizatora sajma zamjenik župana Koprivničko–križevačke županije Darko Sobota koji je zahvalio Međimurskoj županiji na povjerenju i pozivu za partnerstvo u organiziranju ovog specijaliziranog sajma koji je postao prepoznatljiv u široj regiji.

U okviru izložbeno-prodajnog dijela sajma izlagane su voćne sadnice, svježe i sušeno voće, voćne prerađevine, specijalizirani strojevi za proizvodnju i zaštitu voća, sistemi za navodnjavanje, sistemi za obranu od tuče, sistemi za obranu od mraza, sistemi za skladištenje i čuvanje voća, strojevi za preradu voća te zaštitna sredstva i specijalizirana gnojiva.

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska voćarska zajednica odžali su okrugli stol na temu stanja voćarske proizvodnje u Republici hrvatskoj.
Posjetitelji su mogli prisustvovati i nizu stručnih predavanja na aktualne teme iz područja voćarstva koje su održali stručnjaci s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Zavod za voćarstvo u Zagrebu te Poljoprivredne savjetodavne službe, a teme ovogodišnjih stručnih predavanja.

Koprivničko-križevačka županija organizirala je zajednički nastup poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Na zajedničkom izlagačkom prostoru predstavilo se 18 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije kako slijedi:

1. „JARA”, vl. , Novigrad Podravski;
2. OPG BLAŽ PANDUR, Kozarevac;
3. BIO PARTNER d.o.o., Koprivnica;
4. OPG DAMIR MARKOV, Đurđevac;
5. OPG ZDENKA HORVATIĆ, Cvetkovec;
6. OPG PLATUŽIĆ, Križevci;
7. OPG IVAN LASIĆ, Carevdar;
8. „VRAŽJA KRV”, vl. Zlatko Despotušić, Koprivnica;
9. HOLOCEN j.d.o.o., Reka;
10. OPG ZDRAVKO IVANČAN, Molve;
11. OPG IVANČICA PRILIKA, Đurđevac;
12. OPG KATARINA REGOVIĆ, Đurđevac;
13. OPG RUKAVINA ANTUN, Bjelovar;
14. OPG FRANJO ŠIPTAR, Đurđevac;
15. SREDNJA GOSPODARSKA ŠKOLA KRIŽEVCI;
16. VISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE U KRIŽEVCIMA;
17. OSATINA GRUPA d.o.o., Semeljci;
18. OPG MARIJA BABIĆ, Križevci.

IMG 6066 - CopyIMG 6083 - CopyIMG 6105 - CopyIMG 6109 - Copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci