08 ruj 2015

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „VRIJEDNE RUČICE“ ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA

logici-vrijedne-rucice

U okviru provedbe projekta „Vrijedne ručice” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, dana 07. rujna 2015. godine održan je prvi sastanak projektnih partnera. Nositelj projekta je Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice, dok su projektni partneri Obrtnička škola Koprivnica i PORA Razvojna agencija.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima ispred svih partnera, a razgovaralo se o svim nadolazećim aktivnostima koje se planiraju provesti do kraja 2015. godine. Predstavnice PORE su sve prisutne izvijestile o svim radnjama koje su izvršene, a vezane su uz izradu plana nabave, zahtjeva za isplatu predujma i plana zahtjeva za nadoknadom sredstava, kao i o svoj dokumentaciji potrebnoj za izradu kvartalnih izvješća.

Aktivnosti koje se planiraju provesti u slijedećim mjesecima odnose se na edukaciju odgajateljica u vrtiću na temu poduzetništva, zatim na upoznavanje djece u vrtiću s osnovnim pojmovima vezanim uz poduzetništvo te edukaciju odgajateljica o tehnici oslikavanja svile, metodi ukrašavanja decoupage tehnikom i o tehnici izrade predmeta od gipsa. Upravo ove navedene tehnike predstavljat će tri osnovne grupe unutar sekcije „Mali poduzetnik” koja će se u okviru provedbe ovog projekta osnovati u Dječjem vrtiću Tratinčica. Kroz rad u sekciji „Mali poduzetnik” će se djeca upoznati s osnovama poduzetništva te će kroz praktičan rad i stručno mentorstvo odgajateljica, na zanimljiv i zabavan način od najranije dobi prakticirati poduzetništvo. Izrađene predmete djeca će prezentirati na nekoliko sajmova i izložbi organiziranih tijekom 12 mjeseci provedbe projekta.

Obrtnička škola Koprivnica zadužena je za upoznavanje djece s obrtničkim zanimanjima te će se u okviru projekta organizirati i posjet djece učenicima koji se školuju za zanimanja kuhar, slastičar, pekar, stolar i soboslikar. Osim navedenog, djeca će također imati priliku i direktno se upoznati s obrtničkim zanimanjima putem organiziranog posjeta obrtnicima, što je planirano u 2016. godini.

Ukupna vrijednost projekta je 286.382,15 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a temeljem prijave na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” koju je, u suradnji s navedenim partnerima, izradila PORA.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

IMG 0690 - CopyIMG 0695 - Copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci