07 ruj 2015

OTVOREN JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „ULAGANJE U ZDRAVSTVENU ZAŠTITU NA PRIMARNOJ RAZINI“

Ministarstvo zdravlja objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga za ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu. Poziv se namjerava financirati u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Cilj Poziva je povećati dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite na primarnoj razini u depriviranim područjima te na otocima. Sufinancirati će se projekti Domova zdravlja i koncesionara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kojima se poboljšavaju uvjeti pružanja usluga te se poboljšava kvaliteta i efikasnost pružanja zdravstvene zaštite smanjenjem upućivanja sa primarne razine.

Prihvatljivi prijavitelji su Domovi zdravlja i Koncesionari obiteljske medicine, ginekologije i pedijatrije na primarnoj razini te dentalne medicine.

Za financiranje projekata raspoloživi je iznos od 140.600.000,00 kn, a projekti će biti sufinancirani u iznosu od 85% tj. vlastita sredstva korisnika moraju iznositi 15% investicije.

Intenzitet potpore:
Za ciljnu skupinu Domova zdravlja maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 4.000.000,00 kn a minimalni iznos 500.000,00 kn.
Za ciljnu skupinu Koncesionari maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 450.000,00 kn a minimalni iznos 40.000,00 kn.

Ovaj Javni Poziv je otvorenog postupka trajnog modaliteta, a datum početka zaprimanja projektnih prijedloga je 15. rujna 2015. godine.
Sve informacije o natječaju, kao i natječajnu dokumentaciju, možete pronaći na sljedećem linku:
https://zdravlje.gov.hr/istaknute-teme/jacanje-primarne-zdravstvene-zastite/javni-poziv-ulaganje-u-zdravstvenu-zastitu-na-primarnoj-razini/2246.

Za dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email:[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci