06 stu 2017

PODUZETNICI S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PREDSTAVILI SE NA 12. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

Dana 03. i 04. studenoga 2017. godine u prostorima sportske dvorane osnovne škole Donji Kraljevec održan je 12. po redu Međunarodni voćarski sajam.

Ovogodišnji Sajam organiziran je u suradnji Općine Donji Kraljevec, Centra dr. Rudolfa Steinera i Međimurske županije te suorganizatora Savjetodavne službe i LAG-a Mura-Drava, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Grada Zagreba, Grada Preloga, Općine Nedelišće, LAG-a Međimurski doli i bregi te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Sajam je u petak 03. studenoga 2017. godine svečano otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Željko Kraljičak, dok su prisutne pozdravili župan Međimurske županije, Matija Posavec, načelnik općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat te ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijana Posavec. Svečanosti su prisusutvovali zastupnici u Hrvatskom saboru, Bernarda Topolko i Darko Horvat, gradonačelnici i načelnici, predstavnici javnih i privatnih poduzeća te gosti iz Mađarske i Rumunjske. Prije samog otvorenja, dodijeljena su priznanja u okviru 2. međunarodnog ocjenjivanja voćnih vina.

Posjetitelji su osim izložbeno-prodajnog dijela Sajma mogli uživati u kulinarskoj radionici, promociji i degustaciji „Steiner piva“ u organizaciji pivovare „Međimurski lepi dečki“ te „Steinerovog kolača“ koji su osmislile Toplice sv. Martin.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije, u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, predstavili su se sljedeći izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije:

  • OPG Damir Markov, Đurđevac;
  • OPG Katarina Regović, Đurđevac;
  • OPG Katica Grčić, Gola;
  • OPG Pintar Josip, Đurđevac i
  • OPG Platužić, Križevci.

Predstavnici Ministarstva turizma, Savjetodavne službe, Regionalne razvojne agencije Međimurje te Centra dr. Rudolfa Steinera održali su niz edukativnih predavanja i radionica kako bi prisutnima predstavili nove trendove i metode u proizvodnji, zaštiti i plasmanu jabuka i ostalih poljoprivrednih proizvoda. Središnja tema stručnih skupova bio je okrugli stol na temu „Novi tipovi operacija unutar Programa ruralnog razvoja (poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene) – iskustva iz Slovenije i prijedlozi za suvremeno hrvatsko voćarstvo“.

DK IMG 5565DK IMG 5577DK IMG 5587DK IMG 5613

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci