20 pro 2012

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA I3CT

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Sveučilište Pannonia – Nagykanisza kampus organizirali su dana 19. prosinca 2012. godine Završnu konferenciju projekta I3CT Crossborder Clustering u prostorijama Sveučilišta Pannonia u Nagykaniszi. Konferenciji je prisustvovalo 30-ak sudionika, predstavnika javnog, civilnog sektora te projektni partneri s mađarske i hrvatske strane.

Na početku Konferencije prisutne su pozdravili gradonačelnik grada Nagykanisze gospodin Peter Cseresnyes i gospodin Birkner Zoltan voditelj sveučilišnog kampusa u Nagykanizsi. Direktor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje gospodin Ivan Plačko ispred vodećeg partnera projekta prezentirao je provedene aktivnosti i ostvarene rezultate tijekom provedbe projekta I3CT Crossborder Clustering.

Projekt I3CT Crossborder Clustering sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru 2. poziva prekograničnog programa IPA Mađarska-Hrvatska, usmjeren je na poticanje suradnje kroz zajednička istraživanja, razvoj i inovacije što za rezultat ima poboljšanje postojećih i izgradnju novih kapaciteta u pograničnom području.

U okviru provedbe projekta identificiran je inovativni potencijal malih i srednjih poduzeća te visokoškolskih institucija u regiji; izgrađena je informacijske baza tehnologija i eksperata za upravljanje inovacijama, organizirani su B2B događaji s mađarske i hrvatske strane s ciljem prijenosa dobrih praksi u upravljanju klasterima te poticanja osnivanja i djelovanja novih klastera, održano je niz radionica i seminara iz područja upravljanja inovacijama i IKT, razvijen je trojezični e-learning tečaj iz područja IKT (na hrvatskom, mađarskom i engleskom jeziku).

Vodeći partner projekta je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, a ostali partneri na projektu su: Međimurski IT Cluster, Međimursko veleučilište u Čakovcu, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Sveučilište Pannonia – Nagykanisza kampus i Pannon Novum neprofitna regionalna agencija regije Zapadnog Podunavlja za poticanje inovacija.

Nakon izlaganja Vodećeg partnera, svi projektni partneri prezentirali su provedene aktivnosti za vrijeme 16-mjesečnog trajanja projekta. Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorje konferenciji su prisusustvovale Gordana Kotarščak te Tamara Kopričanec.

PORA je u projektu u suradnji s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje i Ekonomskim institutom iz Zagreba prikupljala podatke o inovativnom potencijalu u metaloprerađivačkom i IKT sektoru za Koprivničko-križevačku županiju, a prikupljeni podaci predstavljaju input za izradu Strategije inovacijskog potencijala Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Također je 30. studenoga 2012. godine PORA organizirala B2B poslovni susret poduzetnika u Koprivnici kojem je prisustvovalo 50-ak poduzetnika iz pograničnog područja, a na kojem je uspostavljena poslovna suradnja u drvnom, ICT, metaloprerađivačkom, građevinskom, prehrambenom sektoru te na području usluga posredovanja, trgovine i ugostiteljstva. PORA je ujedno iz projekta nabavila i vrijednu opremu za potrebe provedbe projekta i budućih edukacija za poduzetnike te je također aktivno promovirala projekt u široj javnosti.

Zavrsna konferencija_projekta_I3CT_1Zavrsna konferencija_projekta_I3CT_2Zavrsna konferencija_projekta_I3CT_3Zavrsna konferencija_projekta_I3CT_4Zavrsna konferencija_projekta_I3CT_5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci