DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

 

Dan povrća Koprivničko-križevačke županije je jednodnevna manifestacija koja se održava s ciljem promocije proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovog povezivanja s kupcima.

Organizatori manifestacije su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Podravka d.d., Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatsko agronomsko društvo, Udruga proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica i PORA“ Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

U okviru manifestacije, uz promotivno-prodajnu izložbu povrća i prerađevina od povrća, program Dana povrća sastoji se od stručnih predavanja, obilaska proizvodnih površina proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije te izbora najljepše uređenih izlagačkih prostora. Svake godine tradicionalno u okviru Dana povrća izrađuje se katalog u kojem se predstavljaju proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije. Tijekom trajanja manifestacije održava se bogati kulturno-umjetnički program.

Dan povrća Koprivničko-križevačke županije: