30 stu 2012

PORA USPJEŠNO ODRŽALA B2B POSLOVNE SUSRETE MAĐARSKIH I HRVATSKIH PODUZETNIKA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA I3CT CROSSBORDER CLUSTERING

IPA

 

 

 

 

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u petak, 30. studenoga 2012. godine u prostorima PORE u Koprivnici uspješno organizirala B2B poslovne susrete poduzetnika u okviru provedbe projekta I3CT Crossborder Clustering. Opći cilj projekta je povećanje zajedničkog istraživačkog, razvojnog i inovacijskog kapaciteta dionika u pograničnom području te posebice poticanje suradnje i sinergije između organizacija ključnih za razvoj gospodarstva koje se temelji na znanju. Glavni korisnik u projektu je Tehnološko inovacijski centar Međimurje, a projektni partneri su PORA Razvojna agencija, Međimurski IT Cluster, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Sveučilište Pannonia – Kampus u Nagykanizsi i Pannon Novum iz Mađarske.

B2B poslovni susreti poduzetnika organizirani su s ciljem međusobnog povezivanja poduzetnika s mađarske i hrvatske strane kao i promocije inovativnog poduzetništva i uspostave poslovne suradnje s obje strane granice. B2B poslovnim susretima prisustvovalo je pedesetak poduzetnika s područja Međimurske i Koprivničko-križevačke županije i Mađarske, a s ciljem uspostave i razvoja poslovne suradnje u pograničnom području. Na samom početku prisutnima se ispred PORE obratila Gordana Kotarščak te izrazila veliko zadovoljstvo što su poduzetnici prepoznali važnost ovakvih poslovnih susreta te se odazvali u velikom broju, što će zasigurno rezultirati ostvarenjem novih poslovnih kontakata u pograničnom području. Nakon predstavljanja aktivnosti u projektu i MIT Clustera kao projektnog partnera, središnji dio događanja bilo je predstavljanje svih prisutnih poduzetnika i održavanje konkretnih poslovnih sastanaka. Nakon što su poduzetnici ukratko predstavili svoja poduzeća i izrazili interes za potencijalnom suradnjom u određenim sektorima, održani su zasebni grupni sastanci hrvatskih i mađarskih poduzetnika. Ostvareni su konkretni poslovni kontakti i uspostavljena poslovna suradnja među brojnim sektorima, kao što su: građevinski sektor, IT sektor, metaloprerađivačka industrija, prehrambena industrija, drvna industrija, zatim usluge na području posredovanja, trgovine i ugostiteljstva.

B2B Koprivnica_7B2B Koprivnica_1B2B Koprivnica_2B2B Koprivnica_3B2B Koprivnica_4B2B Koprivnica_5B2B Koprivnica_6B2B Koprivnica_8B2B Koprivnica_10B2B Koprivnica_9

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci