28 stu 2012

U OKVIRU IZRADE LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-A PODRAVINA ODRŽANO SVIH DEVET PLANIRANIH RADIONICA

Dana 28. studenoga 2012. godine u prostoru Društvenoga doma u Drnju održana je posljednja od ukupno devet radionica u okviru izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Podravina. Radionice je organizirao LAG Podravina u suradnji s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja koja pruža tehničku pomoć pri izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Podravina.

Lokalna akcijska grupa Podravina obuhvaća područje grada Đurđevca i općina Drnje, Ferdinandovac, Gola, Hlebine, Kalinovac, Molve, Novigrad Podravski, Novo Virje, Podravske Sesvete, Virje i Peteranec.

Cilj održavanja radionica je izrada strateškog dokumenta razvoja LAG-a koji će predstavljati volju domaćih ljudi i stanovnika područja LAG-a. Izrada Lokalne razvojne strategije jedan je od preduvjeta za prijavu LAG-a Podravina na Mjeru 202 IPARD programa koja je namijenjena sufinanciranju lokalnih akcijskih grupa.

Radionice su održane u tri seta po tri radionice. U svakom setu održana je po jedna radionica za svaki sektor (civilni, javni i gospodarski). Na prve tri radionice promišljalo se o SWOT analizi LAG područja, na slijedeće tri radionice zadatak je bio definirati viziju, ciljeve, prioritete i mjere, a tijekom seta od zadnje tri radionice prezentirani su objedinjeni podaci svih jedinica lokalne samouprave, SWOT analiza, vizija, ciljevi, prioriteti i mjere.

Radionice su održane u Ferdinandovacu, Goli, Novigradu Podravskom, Hlebinama, Đurđevcu, Molvama, Kalinovcu, Virju i Drnju.

Putem radionica, ali i internetskih stranica osnivača prikupljaju se projektni prijedlozi s ciljem stvaranja baze projekata, ali i uvrštavanja projektnih prijedloga u Akcijski plan provedbe Lokalne strategije razvoja LAG-a Podravina te stoga pozivamo sve zainteresirane građane, trgovačka društva, OPG-e, zadruge, udruge, javne ustanove i širu zainteresiranu javnost s područja LAG-a Podravina da dostave svoje projektne prijedloge u cilju što kvalitetnije izrade Lokalne strategije razvoja LAG-a Podravina.

Radionice LAG_PODRAVINA_1Radionice LAG_PODRAVINA_2Radionice LAG_PODRAVINA_3Radionice LAG_PODRAVINA_4Radionice LAG_PODRAVINA_5Radionice LAG_PODRAVINA_6Radionice LAG_PODRAVINA_7Radionice LAG_PODRAVINA_8Radionice LAG_PODRAVINA_9Radionice LAG_PODRAVINA_10

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci