08 srp 2019

ODRŽAN JUBILARNI 15. PO REDU DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U subotu 06. srpnja 2019. godine na središnjem gradskom trgu u Koprivnici održana je jubilarna 15. po redu manifestacija Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.

Organizatori manifestacije su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Podravka d.d., Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatsko agronomsko društvo, Udruga proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Dan povrća je jednodnevna manifestacija koja se održava s ciljem promocije proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovog povezivanja s kupcima, a sastoji se od promotivno-prodajne izložbe povrća, stručnih predavanja i obilaska poljoprivrednih površina zasađenih povrćem. Na ovoj manifestaciji sve proizvode predstavilo je 46 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Otvorenju manifestacije prisustvovao je i župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te županijskim pročelnicima, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, saborski zastupnik Branko Hrg, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića  Zdravko Tušek te članica Uprave Podravka Ljiljana Šapina.

Predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Zdravko Matotan  uvodno je naglasio kako ova značajna manifestacija, koja je posvećena promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje, okuplja podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju svu raskoš i kvalitetu domaćeg proizvoda.

Nakon otvorenja, župan je sa suradnicima obišao štandove proizvođača koji su prezentirali svoje proizvode, a dodijeljena su i priznanja za najbolje uređen štand. Najboljim štandom je proglašen OPG Mijo Popović, drugo mjesto pripalo je OPG-u Anke Štabić, dok je treće mjesto  pripalo OPG-u Ivke Brizić.

Osim promotivno-prodajne izložbe, u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održana su i stručna predavanja, a teme predavanja su bile predstavljanje novog obrazovnog programa Srednje gospodarske škole Križevci namijenjenog povrtlarima te potpore male vrijednosti koje je ove godine Koprivničko-križevačka županija pripremila za proizvođače povrća namijenjenog preradi.

Dan povrća završio je obilaskom proizvodnih površina i zaštićenih prostora križevačke tvrtke KTC Agro d.o.o. za proizvodnju povrća u Sokolovcu gdje su se svi prisutni upoznali s novim tehnologijama u proizvodnji rajčice.

U okviru manifestacije tiskan je i katalog u kojem je predstavljeno 120 proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci