12 pro 2022

OBJAVLJEN POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA NAGRADU NOVOG EUROPSKOG BAUHAUSA 2023.

Europska komisija ponovno će nagraditi primjere izvrsnih projekata i ideja koji okupljaju ljude u zamišljanju i izgradnji zelene i održive budućnosti.

Rok za podnošenje prijava za nagrade Novog europskog Bauhausa je 31. siječnja 2023. u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Povezivanjem različitih sredina, obuhvaćanjem različitih disciplina i jačanjem sudjelovanja na svim razinama Novi europski Bauhaus nadahnjuje pokret kojim se transformacija naših društava nastoji olakšati i usmjeriti u skladu s trima neodvojivim vrijednostima: održivosti, uključivosti te estetikom i kvalitetom iskustva.

Nagrade Novog europskog Bauhausa za 2023. godinu obuhvatit će četiri kategorije:

• ponovno povezivanje s prirodom;
• vraćanje osjećaja pripadnosti;
• davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije;
• potreba za dugoročnim razmišljanjem o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu.

U svakoj od četiri kategorije tri su natjecateljske skupine:

  1. skupina „Prvaci novog europskog Bauhausa“ bit će posvećena postojećim i dovršenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima;
  2. skupina „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa“ konceptima mladih talenata u dobi do 30 godina, dok će, u kontekstu nadolazeće #EuropeanYearofSkills,
  3. skupina „Prvaci novog europskog Bauhausa u obrazovanju“ biti usmjerena na obrazovanje i učenje.

Ukupno će biti 15 nagrada. Ocjenjivački sud odabrat će 12 pobjednika (po jedan pobjednik za svaku kategoriju u svakom potprogramu). Tri pobjednika bit će izabrana putem otvorenog javnog glasovanja (jedan pobjednik po potprogramu).

Svi dobitnici dobit će novčanu nagradu:

  • 30.000 EUR za pobjednike novih europskih prvaka u Bauhausu (Strand A) i novih europskih prvaka u obrazovanju u Bauhausu (potprogram C),
  • 15.000 EUR za pobjednike novog europskog Bauhaus Rising Stars (Strand B).

Uz prijavitelje iz država članica Europske unije, ove će se godine također prihvaćati prijave projekata i koncepata prijavitelja iz država zapadnog Balkana.

Više informacija moguće je pronaći OVDJE i OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci