14 pro 2022

USPJEŠNOM SURADNJOM 4 OPĆINA I PORE OSIGURANA NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE GERONTODOMAĆICA

Logo projekta Uz PORU po potporu

Projekt „Zaposli pa pomozi 3“ službeno je započeo svoju treću fazu Početnom konferencijom održanom 13. prosinca 2022. godine u prostoru Vatrogasnog doma u Novigradu Podravskom.

Nositelj projekta „Zaposli pa pomozi 3“ je Općina Novigrad Podravski dok su projektni partneri Općine Koprivnički Ivanec, Hlebine i Rasinja te Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci. Projektom se osiguralo zapošljavanje 18 žena pripadnica ciljane skupine koje će brinuti o 113 korisnika tijekom 6 mjeseci, a ukupan iznos projekta je 889.920,00 kn.

Uz predstavnike nositelja projekta Općine Novigrad Podravski i predstavnike svih projektnih partnera, konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić.

Tom prilikom zamjenik Ljubić je naveo da je program Zaželi vrlo bitan te da su ovi projekti hvalevrijedni jer imaju dvostruku korist, kako za starije i nemoćne kojih je sve više, tako i za teško zapošljive žene koje su zahvaljujući ovom programu zaposlene. Također, istaknuo je da se nada da će ovaj projekt imati kontinuitet i u budućnosti jer su svake godine potrebe za brigom za starije sve veće.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je kako su projekti iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI zaživjeli i prepoznati među stanovništvom te su iznimno dobro prihvaćeni i od strane samih korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba s područja naše županije što dokazuje i sve veći broj korisnika, a i gerontodomaćica uključenih u iste. Razvojna agencija PORA KKŽ do sada je pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi za 12 projekata iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI sveukupne vrijednosti gotovo 23 mil. kn kojim se osiguralo zapošljavanje gotovo 250 žena koje su brinule za gotovo 1500 korisnika.

Sudionicima konferencije se u ime nositelja projekta Općine Novigrad Podravski obratio načelnik Zdravko Brljek, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec u ime svih Općina partnera, Voditeljica Odjela za odrasle osobe i novčane naknade Melita Pongrac u ime Centra za socijalnu skrb Koprivnica te Voditeljica Ispostave Koprivnica Maja Petek u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

Također, ujedno je službeno obilježen i završetak projekta „Zaposli pa pomozi 2“ čiji je nositelj također bila Općina Novigrad Podravski, a projektni partneri Općine Gola, Đelekovec, Peteranec, Drnje, Legrad, Koprivnički Ivanec, Hlebine, Rasinja, Centar za socijalnu skrb Koprivnica te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci. Projektom „Zaposli pa pomozi 2“ zaposleno je 37 žena pripadnica ciljane skupine koje su brinule za 229 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Projekt „Zaposli pa pomozi 2“ trajao je 18 mjeseci, a ukupan iznos projekta bio je 3.371.41,00 kn.

Voditeljice projekata Mirela Rušak i Silvia Zlatar, ukratko su svim sudionicima predstavile oba projekta.

Projekti iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI provode se već četvrtu godinu za redom i rezultat su dugogodišnje dobre suradnje i partnerstva između spomenutih Općina, ali i Razvojne agencije PORE  KKŽ koja stručnu pomoć u pripremi i provedbi istih pruža u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci