13 ruj 2017

PROJEKT POZDRAV

Pozdrav

Projekt „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“ je odobren za financiranje u okviru natječaja „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj projekta: Koprivničko-križevačka županija.

Projektni partner: Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Trajanje projekta: 53 mjeseca, od 01.02.2015. do 01.06.2019. godine.

Ukupni prihvatljivi troškovi: 8.007.322,55 kn.

Sufinanciranje od strane EU je 83,68%.

Opći cilj projekta: Poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, posebice u izoliranim i depriviranim područjima Koprivničko-križevačke županije, čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 1%.

Specifični cilj projekta: Poboljšati uvjete pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije s posebnim naglaskom na ordinacije u 7 udaljenih područja Koprivničko-križevačke županije putem ulaganja u opremu i infrastrukturnih ulaganja te kod koncesionara.

Projektne aktivnosti uključuju manje infrastrukturne zahvate na 7 ordinacija u udaljenim područjima, nabavu medicinsko tehničke opreme za sve koncesionare i zaposlenike Doma zdravlja. Također, ugraditi će se tehnološki naprednija rasvjeta u Koprivnici i Đurđevcu, postaviti će se taktilne trake i ploče na Braillovom pismu te će se postaviti LCD ekrani u čekaonicama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima na kojima će se prikazivati informativno-edukativni sadržaji koji promiču rodnu ravnopravnost i zabranu diskriminacije.

“PORA” KKŽ pruža stručnu i tehničku pomoć kod pripreme i provedbe projekta.

logo donji jacanje kapaciteta„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“


POVEZANE OBJAVE:

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci