04 kol 2017

PROJEKTOM “POZDRAV” ODOBRENO 6,7 MILIJUNA KUNA ZA PRIMARNU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

Pozdrav

Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije odobrilo je 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava za projekt POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Koprivničko-križevačka županija kao prijavitelj projekta, uz partnera Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i stručnu podršku „PORE“, aktivno je pripremala projekt „Pozdrav“ koji je uspješno prošao treću i posljednju fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava i tako ostvarila financijska sredstva u iznosu od 6.700.186,35 kuna.

Projekt je odobren u sklopu natječaja „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“. Iz projekta će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme osigurat će se pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Također, u ordinacijama na području 7 općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

Posebna pažnja posvetit će se i horizontalnim temama u okviru čega će se u Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

Prihvatljivi troškovi Projekta iznose 8.007.322,55 kuna, a razliku od 1.307.136,20 kuna osigurat će Županija u svome Proračunu. Temeljem Odluke o sufinanciranju i sukladno rezultatima provedenog postupka dodjele bespovratnih sredstava očekuje se potpisivanje Ugovora.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

logo donji jacanje kapaciteta

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci