20 ruj 2017

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA POZDRAV

Pozdrav

Dana 20. rujna 2017. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je početna konferencija projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok je projektni partner Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije. „PORA“ KKŽ pruža stručnu i tehničku podršku kod pripreme i provedbe projekta.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne je pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je rekao kako zdravstvo, uz obrazovanje, predstavlja najvažnije područje ulaganja u županiji. Naglasio je kako su dosad već uložena značajna sredstva u zdravstvenu zaštitu na području KKŽ, a ovaj projekt je nastavak ulaganja i to u vrlo bitnu komponentu zdravstvene zaštite, onu primarnu. Zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos kod pripreme i provedbe projekta. Nakon njega, prisutne je pozdravila i ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Marija Krajina koja je naglasila kako će se projektom uložiti sredstva u medicinsku opremu i manje infrastrukturne zahvate čime će se utjecati na poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite i uvjeta rada u Domu zdravlja KKŽ, kao i u 7 ordinacija u udaljenim područjima na području KKŽ.

U radnom dijelu konferencije voditelj projekta Vladimir Šadek detaljno je predstavio projekt i projektne aktivnosti, odnosno područja ulaganja koje će pokriti ovaj projekt.

Podsjećamo da će se kroz projekt POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji izvesti manji infrastrukturni zahvati na 7 ordinacija u udaljenim područjima, nabaviti medicinsko tehničke opreme za sve koncesionare i zaposlenike Doma zdravlja, ugraditi tehnološki naprednija rasvjeta u Koprivnici i Đurđevcu, postaviti taktilne trake i ploče na Braillovom pismu u Domu zdravlja KKŽ, kao i LCD ekrani u čekaonicama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima na kojima će se prikazivati informativno-edukativni sadržaji koji promiču rodnu ravnopravnost i zabranu diskriminacije.Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 8.007.322,55 kn te je sufinanciran u iznosu od 83,68%. Projekt će se provoditi do lipnja 2019. godine.

 

jacanje kapaciteta logici

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci