16 ožu 2017

PROJEKT POZDRAV – POBOLJŠANJE PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI USPJEŠNO PRIJAVLJEN NA NATJEČAJ MRRFEU

„PORA“ KKŽ je zajedno sa Prijaviteljem projekta Koprivničko-križevačkom županijom i projektnim partnerom Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije nekoliko proteklih mjeseci intenzivno radila na pripremi projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projekt je s današnjim danom uspješno prijavljen na natječaj MRRFEU-a „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, a ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10 kn.

Projektom će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme će se osigurati pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Nadalje, u ordinacijama na području 7 Općina će se osigurati provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

Posebna pažnja će se posvetiti i horizontalnim temama u okviru čega će se u Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

 

jacanje kapaciteta logici

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci