15 srp 2016

ODRŽAN 1. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA PROJEKTA „ATM FOR SME’S“ – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO“

atm2

Dana 14. srpnja 2016. s početkom u 11,00 sati u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održan je prvi od ukupno deset sastanaka lokalnih dionika predviđenih u okviru provedbe projekta „ATM for SMS’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“.

Na samom početku ovog sastanka, prisutne je pozdravila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić koja se zahvalila svima na dolasku te naglasila kako ćemo provedbom ovog projekta steći dragocijena međunarodna iskustva iz područja mikrokreditiranja na korist naših poduzetnika, nakon čega se prisutnima obratio i zamjenik župana gospodin Darko Sobota i izrazio zadovoljstvo ovom inicijativom.

Sastanku su prisustvovali voditeljica službe za financiranje malog i srednjeg poduzetništva MINPO-a, Jasminka Keser, voditelj Sektora za financijske instrumente HAMAG BICRO-a Tomislav Pašalić, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, poduzetničkih potpornih institucija, HOK Obrtničke komore Koprivnica i HZZ-Područnog ureda Križevci.

Predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisutne su upoznale s ciljevima, aktivnostima, očekivanim rezultatima ovog projekta i važnosti međunarodnog učenja.

Nakon ovog uvodnog izlaganja, Jasminka Keser, voditeljica službe za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, Ministarstva poduzetništva i obrta održala je prezentaciju na temu „Nacionalni i zakonodavni okvir za mikrokreditiranje“, a Tomislav Pašalić, voditelj Sektora za financijske instrumente HAMAG BICRO-a najavio je nove financijske proizvode za poduzetnike.

Glavna svrha projekta je sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja iz Hrvatske.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85%, odnosno 1,622 milijuna EUR-a.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci