27 lip 2022

ODRŽAN 3. SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA NA SARDINIJI U OKVIRU NASTAVKA PROVEDBE PROJEKTA ATM for SMEs

atm2Treći sastanak projektnih partnera u okviru nastavka projekta „ATM for SMEs“, održan je u organizaciji talijanskog projektnog partnera Autonomne regije Sardinije,  u periodu od 22. do 23. lipnja 2022. godine na Sardiniji u Cagliariu.

Nastavak provedbe projekta odobren je u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 398.200,00 EUR, sa svrhom razmjene znanja, iskustva i inicijativa između projektnih partnera u kontekstu mikrofinanciranja i mjera koje su poduzete kako bi se MSP-ovima pomoglo pri oporavku od krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Sastanku su nazočili vodeći partner Fejér Enterprise Agency iz Mađarske i ostali projektni partneri: KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije, CEEI Burgos iz Španjolske i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Prvi dan sastanka, nakon pozdravnih i uvodnih riječi vodećeg partnera uslijedile su prezentacije regionalnih (nacionalnih) inicijativa projektnih partnera na temu pristupa mikrofinanciranja za mikro, male i srednje poduzetnike pri oporavku od krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Nacionalnu inicijativu COVID-19 zajmove za obrtna sredstva u svrhu pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima kako bi se osigurala dodatna likvidnost u poslovanju, koju je od 17. ožujka 2020. godine do 12. siječnja 2022. godine provodio HAMAG-BICRO, ispred hrvatskog projektnog partnera prezentirala je predstavnica Razvojne agencije PORE KKŽ.

Uslijedile su kratke radionice s ciljem prikupljanja potrebnih inputa za izradu završne studije o ulozi mikrofinanciranja u kontekstu oporavka krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Drugi dan sastanka bio je posvećen tehničkom dijelu vezanom uz pripremu nadolazećeg projektnog izvješća, kao i aktivnostima koje nam predstoje do kraja provedbe projekta.

Na kraju sastanka vodeći partner i domaćin zahvalili su se svim projektnim partnerima na sudjelovanju i iskazanim inicijativama te je vodeći partner najavio Završnu konferenciju koja će se održati u Budimpešti u rujnu 2022. godine.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci