28 ruj 2022

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA U OKVIRU NASTAVKA PROVEDBE PROJEKTA „ATM for SMEs“

atm2

U okviru nastavka projekta „ATM for SMEs“, dana 27. rujna 2022. godine u Budimpešti u organizaciji vodećeg mađarskog partnera Fejér Enterprise Agency, održani su završna konferencija i četvrti sastanak projektnih partnera.

Događaju su nazočili projektni partneri iz Ministarstva financija iz Mađarske, Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomne regije Sardinije iz Italije, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europske mreže za mikrofinanciranje iz Belgije, CEEI Burgos iz Španjolske i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

U prvom dijelu ovog završnog događaja sve prisutne pozdravio je Dr. Tamás Bódizs, predsjednik Fejér Enterprise Agency koji je izrazio zadovoljstvo projektom. Nakon toga je uslijedila prezentacija na temu glavnih rezultata nastavka projekta „ATM for SMEs“ te je predstavljena studija o ulozi mikrofinanciranja u kontekstu oporavka od krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

U drugom dijelu ovog završnog događaja projektni partneri prezentirali su unapređenje svojih nacionalnih i regionalnih politika ostvarenih kroz provedbu projekta i mjere mikrofinanciranja koje su korištene kao alat za podršku poduzetnicima s naglaskom na one koji su najviše bili pogođeni krizom uzrokovanom pandemijom COVID-19.

Na kraju se vodeći partner zahvalio svim projektnim partnerima na sudjelovanju i iskazanim inicijativama te iskazao želju za daljnjom suradnjom na nekim budućim projektima.

Nastavak provedbe projekta odobren je u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 398.200,00 EUR, sa svrhom razmjene znanja, iskustva i inicijativa između projektnih partnera u kontekstu mikrofinanciranja i mjera koje su poduzete kako bi se MSP-ovima pomoglo pri oporavku od krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Nastavak provedbe projekta „ATM for SMEs“ traje od 01. listopada 2021. godine do 30. rujna 2022. godine.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci