30 ruj 2015

PROJEKT „PODUZETNIK ZA PET“ – ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA

logici-poduzetnik-za-pet

U Đurđevcu u organizaciji nositelja i partnera, u utorak 29. rujna 2015. godine održana je početna konferencija projekta „PODUZETNIK ZA PET”. Projekt se provodi u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac dok su projektni partneri PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

Konferencija je započela uvodnim riječima nositelja, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac Mirka Peršinovića, dok su se svim prisutnima obratili gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, zatim predstavnici partnera; tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja Gordana Kotarščak. Zamjenik župana Darko Sobota čestitao je nositelju i partnerima na uspješno pripremljenom i odobrenom projektu te dodao kako se nada da će projekt doprinijeti povećanju razine znanja i usvajanju novih kompetencija učenika u Strukovnoj školi Đurđevac.

Prezentaciju o svim planiranim projektnim aktivnostima održala je voditeljica projekta Marinela Blažek, profesorica ekonomske grupe predmeta u Strukovnoj školi Đurđevac. Projektom će se osnovati učenička zadruga u školi koja će uključivati 4 sekcije: sekciju novinara, kozmetičara, kuhara i slastičara te sekciju koja će se baviti izrađivanjem ukrasno-uporabnih predmeta. Kroz navedene sekcije učenici će imati priliku na praktičan način baviti se poduzetništvom te razvijati vlastite proizvode i usluge. Kroz sudjelovanje na raznim sajamskim manifestacijama učenici će razvijati marketinške vještine, dok će kroz niz drugih događanja, kao što su Dani otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac, Sajam učeničkih zadruga i studijska putovanja imati priliku upoznati se sa sličnim učeničkim zadrugama u Hrvatskoj. Osim navedenih aktivnosti, učenici će također posjetiti poduzetnike u okruženju kako bi stekli iskustva vezana uz svijet poduzetništva. Ciljana skupina su učenici drugih i trećih razreda četverogodišnjih zanimanja (ekonomisti) te učenici završnih razreda trogodišnjih zanimanja (kuhari i pomoćni kuhari i slastičari).

Projekt je započeo s provedbom 20. srpnja 2015. godine i ukupne je vrijednosti 288.087,71 kn, a do sada su odrađene aktivnosti vezane uz analizu interesa učenika za sudjelovanjem u učeničkoj zadruzi, pripremljeni su promotivni materijali te se započelo s organizacijom motivirajućih radionica za učenike.

logiciiProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

IMG 1040aIMG 1043aIMG 1044aIMG 1053aIMG 1055aIMG 1063aIMG 1073aIMG 1087a

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci