21 lip 2016

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PODUZETNIK ZA PET

logici poduzetnik za petZavršnom konferencijom održanom 21. lipnja 2016. godine u prostorima Strukovne škole u Đurđevcu formalno je završena provedba projekta PODUZETNIK ZA PET koji je odobren za financiranje u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” iz Europskog socijalnog fonda. Projekt ukupne vrijednosti 288.087,71 kn provodi se od 20. srpnja 2015. godine, a službeno traje do 19. srpnja 2016. godine. Prijavitelj projekta i vodeći partner je Strukovna škola Đurđevac, dok su projektni partneri HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na početku konferencije sve prisutne je pozdravio ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Mirko Peršinović koji je izrazio zadovoljstvo uspješno provedenim projektom. Pozdravne riječi uputili su i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal te zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica koji su također imali samo riječi pohvale za sve projektne partnere uključene u projekt te su istaknuli važnost projekata u kojima se razvija suradnja ustanova i poduzetnički duh djece već u srednjoškolskoj dobi. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici projektnih partnera, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać sa suradnicom te ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Melita Birčić sa suradnicama.

U radnom djelu konferencije sve projektne aktivnosti i rezultate prezentirala je Marinela Blažek, voditeljica projekta ispred Prijavitelja. Od najznačajnijih projektnih rezultata možemo izdvojiti osnovanu učeničku zadrugu „Picoki“ koja uključuje djelovanje 4 sekcije – sekciju novinara, kozmetičara, kuhara i slastičara te sekciju koja se bavi izradom ukrasno-uporabnih predmeta. Također, učenici Strukovne škole Đurđevac su se kroz projektne aktivnosti upoznali s osnovnim pojmovima poduzetništva te su sudjelovanjem na sajmovima i manifestacijama razvijali marketinške vještine i poduzetnički duh.

Nakon konferencije održan je i sastanak projektnih partnera na kojem su dogovoreni detalji izrade završnog izvješća projekta.

logicii 500x103Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

 IMG 8500m

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci