30 ruj 2015

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA PROMOCIJU HRVATSKOG GOSPODARSTVA KROZ DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA ORGANIZACIJU I SUDJELOVANJE NA GOSPODARSKIM SAJMOVIMA I MANIFESTACIJAMA

Ministarstvo gospodarstva objavilo je na svojim stranicama Javni poziv za promociju hrvatskog gospodarstva kroz dodjelu bespovratnih sredstava za organizaciju i sudjelovanje na gospodarskim sajmovima i manifestacijama.

Predmet ovog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva u svrhu organizacije i sudjelovanja na gospodarskim sajmovima i manifestacijama te drugih oblika promocije i predstavljanja hrvatskog gospodarstva.

Prioritet ovoga javnog poziva je promocija hrvatskog gospodarstva kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u smislu poticanja i omogućavanja organizacije i sudjelovanja na domaćim i inozemnim gospodarskim sajmovima i manifestacijama te drugih oblika promocije i predstavljanja hrvatskog gospodarstva (uredi za promociju, gospodarska predstavništva i sl.).

Ciljevi ovoga javnog poziva su poticanje promocije gospodarstva Republike Hrvatske, konkurentnosti i investicija te pozitivnog investicijskog okruženja.

Prijavu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave (općine, gradovi i županije).

Prihvatljivi troškovi: najam ili kupnja opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.) kao i nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju sajma/manifestacije te drugih promotivnih aktivnosti; najam prostora za održavanje sajma/manifestacije te drugih promotivnih aktivnosti; najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanog uz organizaciju sajma/manifestacije te drugih promotivnih aktivnosti; honorari i troškovi smještaja te putnih troškova izvođača i vanjskih suradnika temeljem ugovora; ulaznica i vouchera za sajam/manifestaciju; akreditacije sudionika sajma/manifestacije; promocije manifestacije (audio, video, tiskani i elektronički materijali).

Najveći iznos bespovratnih sredstava može iznositi 150.000,00 kuna. Od ukupno prihvatljivih troškova može se odobriti najviše 75%.

U okviru javnog poziva za dodjelu pomoći svakom pojedinačnom podnositelju prijave može se dodijeliti samo jedna pomoć.

Poziv je otvoren danom objave javnog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva (www.mingo.hr) i traje 15 dana od objave.

Informacije o samom natječaju, kao i pripadajućem obrascu možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mingo.hr/page/javni-poziv-promocija-hrvatskog-gospodarstva-kroz-dodjelu-bespovratnih-sredstava-za-organizaciju-i-sudjelovanje-na-gospodarskim-sajmovima-i-manifestac.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci