14 ruj 2015

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „PODUZETNIK ZA PET“ ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA

logici-poduzetnik-za-pet

U okviru provedbe projekta „Poduzetnik za pet” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, dana 11. rujna 2015. godine održan je prvi sastanak projektnih partnera. Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac, dok su projektni partneri HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima ispred svih partnera, a razgovaralo se o svim nadolazećim aktivnostima koje se planiraju provesti do kraja 2015. godine. Predstavnice PORE su sve prisutne izvijestile o svim radnjama koje su izvršene, a vezane su uz izradu plana nabave, zahtjeva za isplatu predujma i plana zahtjeva za nadoknadom sredstava, kao i o svoj dokumentaciji potrebnoj za izradu kvartalnih izvješća.

Aktivnosti koje se planiraju provesti u slijedećim mjesecima odnose se na osnivanje učeničke zadruge u Strukovnoj školi Đurđevac, koja će uključivati ukupno 4 sekcije: sekciju za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta, sekciju kuhari, sekciju kozmetičari i sekciju novinari. Učenici će kroz navedene sekcije izravno prakticirati poduzetništvo, dok će kroz studijska putovanja u zemlji i inozemstvu imati prilike upoznati se sa sličnim učeničkim zadrugama i njihovim aktivnostima. Učenici zadrugari će također imati priliku prezentirati izrađene proizvode na sajamskim manifestacijama u županiji. U projektu kao partner sudjeluje i HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, koji će u suradnji s POROM biti zadužen za edukaciju zadrugara na teme vezane uz samozapošljavanje: osnivanje i poslovanje obrta, zatim teme vezane uz majstorske ispite i ispite o stručnoj osposobljenosti te ujedno i za suorganizaciju nastupa učeničke zadruge na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Ukupna vrijednost projekta je 288.087,71 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a temeljem prijave na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” koju je, u suradnji s navedenim partnerima, izradila PORA.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

IMG 6188 - CopyIMG 6189 - CopyIMG 6191 - Copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci