06 lis 2014

ODRŽAN 8. PO REDU SAJAM POSLOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 03. listopada 2014. godine u dvorani Multimedijalnog centra u Križevcima održan je osmi po redu Sajam poslova Koprivničko-križevačke županije.

Sajam poslova namijenjen je nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola, te osobama koje žele graditi svoju karijeru.

Ovogodišnji slogan sajma bio je „Dobro je učiti”, budući da je organiziran u Tjednu cjeloživotnog učenja. Organizator Sajma je i ove godine bio Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Križevci, dok su pokrovitelji sajma bili Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci u suradnji s partnerskim institucijama s područja županije.

Svečano otvoranje Sajma poslova započelo je u 10,30 sati, a prisutnima su se prigodnim pozdravnim riječima obratili gospođa Jadranka Čapalija, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca gospodin Tomislav Katanović i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ivan Pal koji je ujedno i otvorio ovogodišnji Sajam.

Nakon svečanog otvorenja slijedio je bogati program Sajma koji je ove godine posjetiteljima ponudio koristan i kvalitetan sadržaj.

Okrugli stol „Obrazovanje – izlaz iz dugotrajne nezaposlenosti” ponudio je nezaposlenim osobama motivaciju za uključivanje u programe osposobljanja koji mogu povećati zapošljivost te prikaz primjera dobre prakse osobe koja se samozaposlila kroz korištenje poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nakon okruglog stola predstavljena je EURES mreža te mogućnosti zapošljavanja u zemljama EU, a uslijedile su i radionice za nezaposlene osobe na temu „E-učenje: učenje skrojeno za mene”. Također su održane i dvije prezentacije od strane predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Križevci i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, koja je tu ujedno i predstavila projekt E-poslovanje „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”.

Sajam poslova posjetio je veliki broj posjetitelja koji su imali priliku predstaviti se poslodavcima i raspitati se o mogućnostima zaposlenja na području Europske unije te tako razmjeniti svoje kontakte i iskustva.

IMG 3641IMG 3653IMG 3659IMG 3661IMG 3692IMG 3706IMG 3716IMG 3717

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci