01 lis 2014

ODRŽANA 2. SJEDNICA PARTNERSKOG VIJEĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 30. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Koprivnice održana je 2. sjednica Županijskog partnerskog vijeća Koprivničko-križevačke županije kojom je predsjedao predsjednik Damir Felak.

Partnersko vijeće kao konzultativno tijelo koje okuplja predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora, te akademske zajednice aktivno sudjeluje i prati proces izrade Županijske razvojne strategije za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Članovi Partnerskog vijeća informirani su o tijeku aktivnosti na izradi Županijske razvojne strategije. U vremenu od 30. lipnja 2014. godine kada je održana konstituirajuća sjednica Županijskog partnerskog vijeća održana su tri sastanka Radne grupe na kojima se razmatrala povezanost Analize stanja i SWOT analize, te okvir za utvrđivanje ciljeva, prioriteta i mjera.

Partnersko vijeće usvojilo je materijal Analiza stanja koji će biti objavljen na web stranici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na sjednici je prezentiran nacrt SWOT analize, odnosno snage i slabosti koje Koprivničko-križevačka županija ima u ljudskim resursima, prirodnim resursima, okolišu i infrastrukturi, društvenim djelatnostima i u upravljanju razvojem, te mogućnosti i prijetnje koje dolaze iz vana i koje je potrebno prepoznati. SWOT analiza služi kao poveznica između Analize stanja i razvojnog dijela strategije.

Uslijedila je rasprava od strane članova Partnerskog vijeća koji su iznosili svoje primjedbe i prijedloge, a iste u pismenom obliku mogu dostaviti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja zaključno s 01. studenim 2014. godine.

IMG 3581IMG 3574 copyIMG 3576IMG 3579

 

IMG 3582

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci