17 lis 2017

POZIV NA SAJAM POSLOVA

sajam poslova 2017

 

 

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci organizira Sajam poslova s ciljem povećanja mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada.

Sajam će se održati

27. listopada 2017. godine

u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, Franje Tuđmana 20

Sajam je namijenjen poslodavcima, obrazovnim ustanovama, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom na području Koprivničko-križevačke županije i Republike Hrvatske.

Sajam poslova održava se na području Koprivničko-križevačke županije po deseti puta i prepoznat je kao prilika za susret svih dionika na tržištu rada, s naglaskom na poslodavce i tražitelje zaposlenja koji tom prilikom mogu ostvariti izravnu komunikaciju.

Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 9:30 do 14:00 sati.

Obzirom na nedostatak kvalificirane radne snage na ovogodišnjem Sajmu poslova posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju nezaposlenih osoba, s naglaskom na osposobljavanje na radnom mjestu te ćemo na ovu temu organizirati okrugli stol „Učenjem do znanja, znanjem do posla“, u kojem će, uz predstavnike Zavoda, svoj doprinos dati i poslodavci koji su uključeni u provedbu navedene mjere.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Partneri u organizaciji Sajma poslova su: Grad Đurđevac, Grad Koprivnica, Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnica, Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Križevački poduzetnički centar d.o.o., Obrtničko učilište Pouka, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Pučko otvoreno učilište Križevci.

Aktivnosti na Sajmu će biti slijedeće:

  • Prezentacija sudionika na pultovima (poslodavaca, samozaposlenih osoba, partnera i institucija)
  • Okrugli stol na temu: „Učenjem do znanja, znanjem do posla
  • Radionica o samozapošljavanju: „Od ideje do realizacije
  • Predstavljanje paketa mjera aktivne politike zapošljavanja: „Od mjere do karijere
  • Predstavljanje: „E-usluge za e-Građane – pomoć posjetiteljima u korištenju portala e-Usmjeravanje, e-Građani, Burza rada, Statistika on-line, CISOK-portal, EURES i mogućnosti e-učenja
  • Vježba „Tko sam ja? – kako se predstaviti poslodavcu u dvije minute“ – priprema za razgovor s poslodavcem, pomoć u pisanju zamolbe i životopisa, kako savladati tremu na razgovoru za posao

Ovogodišnji moto Sajma poslova odražava bit glavne teme Sajma, a glasi:

„Reci mi, no ja ću zaboraviti.

Poduči me, i možda ću se sjetiti.

Uključi me u rad, i naučit ću.“ (B. Franklin)

 

Uključite se i vi, posjetite 10. Sajam poslova u Križevcima!

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci