08 tra 2014

ODRŽAN INFORMATIVNI SEMINAR U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA RETHINK

Untitled copy

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja zajedno s partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Poljske i Slovačke sudjeluje u provedbi projekta REThINK – Regional transfer and integration of VET practices on sustainable development.

U ponedjeljak, 07. travnja 2014. godine, održano je predstavljanje projekta REThINK –Regional transfer and integration of VET practices on sustainable development.

Informativni seminar bio je namijenjen dionicima regionalnog razvoja na području Koprivničko-križevačke županije. Informirani su o aktivnostima, rezultatima i ciljevima projekta, kao i o programu osposobljavanja trenera u području održivog regionalnog razvoja, koji predstavlja središnju aktivnost projekta.

Ovaj projekt sufinanciran je iz Programa za cjeloživotno učenje – Leonardo da Vinci. Ukupna vrijednost projekta je 278.870,64 EUR.

Glavni cilj projekta REThINK je potaknuti primjenu postojećih inovacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u području održivog regionalnog razvoja kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje učinilo otvorenijim i relevantnijim za potrebe tržišta rada te društva općenito.

U prvoj polovici sljedeće godine u Varaždinu bit će organiziran Program osposobljavanja trenera u svrhu stjecanja ključnih kompetencija i vještina iz područja regionalnog razvoja i metodike, a temeljit će se na analizi potreba dionika, koja će se provesti sljedećeg mjeseca, ali će preuzeti i najbolje prakse već implementiranih programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja iz područja regionalnog razvoja u partnerskim zemljama.

Program osposobljavanja trenera odvijat će se u dvije faze. U prvoj fazi će se budući treneri usavršiti u području politika regionalnog razvoja i strateškog planiranja, pripremi i upravljanju projektima, marketingu i promociji te upotrebi informacijskih i komunikacijskih tehnologija i metodama e-učenja. Nakon toga provest će pilot cikluse edukacija iz modula za voditelje regionalnog razvoja, suradnika u regionalnom razvoju i pomoćnika u regionalnom razvoju, kako bi svoje nove kompetencije iskušali u praksi.

LOGO PROGRAMA RETHING

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci