21 lis 2013

ODRŽAN 7. PO REDU SAJAM POSLOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 18. listopada 2013. godine u dvorani „Branimir” u Koprivnici održan je sedmi po redu Sajam poslova Koprivničko-križevačke županije. Sajam poslova prvenstveno je namijenjen nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima, a u cilju povezivanja svih dionika koji se bave problematikom zapošljavanja na području Koprivničko-križevačke županije.

Tema ovogodišnjeg Sajma bila je poduzetništvo i samozapošljavanje kao jedna od mogućnosti rješavanja pitanja vlastitog zapošljavanja i pokretanja vlastitog posla te je stavljen naglasak na važnost predstavljanja kompetencija s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

Organizator Sajma je i ove godine bio Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Križevci, dok su pokrovitelji sajma bili Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Svečano otvoranje Sajma poslova započelo je u 10,30 sati, a prisutnima su se prigodnim pozdravnim riječima obratili gospođa Jadranka Čapalija, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci, zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice gospodin Mišel Jakšić i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ivan Pal koji je ujedno i otvorio ovogodišnji Sajam.

Nakon svečanog otvorenja slijedio je bogati program Sajma koji je ove godine ponudio sljedeće sadržaje: predstavljanje sudionika na izložbenim mjestima, mogućnost korištenja računalnog programa profesionalnog usmjeravanja „Moj izbor”, info točku centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) i okrugli stol „Izazovi poduzetništva – učenjem do poduzetnika”.

Okrugli stol „Izazovi poduzetništva – učenjem do poduzetnika” ponudio je budućim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima informacije o potporama za samozapošljavanje, mogućnosti edukacije za samozapošljavanje, prekvalifikacijama i dokvalifikacijama, o izvorima finaciranja poslovnog pothvata te mogućnostima korištenja prostora Poduzetničkog inkubatora u Koprivnici po vrlo povoljnim uvjetima i cijenama za poduzetnike početnike. Prezentacije su održali ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Križevci gospođa Vesna Kuterovac, gospođa Jasmina Sinovec ispred HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gospodin Tihomir Cvetković ispred Koprivničkog poduzetnika d.o.o. i gospođa Gordana Kotarščak ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Sajam poslova posjetio je veliki broj posjetitelja koji su imali priliku predstaviti se poslodavcima, predati im svoje životopise te raspitati se o mogućnostima zaposlenja na području Europske unije, dok su poslodavci koji su se predstavljali na sajmu mogli saznati više o kadrovima koji se nude na tržištu rada.

Sajam poslova 2013 1Sajam poslova 2013 2Sajam poslova 2013 3Sajam poslova 2013 4

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci