20 ruj 2013

ODRŽAN POSJET I RADNI SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA INVESTRATEGY S KONZULTANTIMA KOJI IZRAĐUJU MARKETINŠKU STRATEGIJU

U okviru provedbe EU projekta INVESTrategy koji PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja provodi u suradnji s partnerima REDEA-om Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje d.o.o., AZRA-om Agencijom za razvoj Varaždinske županije d.o.o. i Gospodarskom i industrijskom komorom županije Zala iz Mađarske u petak 20. rujna održan je radni sastanak s konzultantima Markom Jurčićem i Mladenom Lovrenčićem iz tvrtke ARATA BIZ d.o.o. koji su angažirani za izradu marketinške strategije privlačenja stranih ulaganja u poslovne zone na području Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Kako bi se mogla napraviti kvalitetna marketinška strategija potrebno je napraviti analizu postojećeg stanja u županiji i vidjeti kojim zonama raspolažemo i koje su spremne za prihvat investitora, koji su to prioritetni sektori u koje želimo privlačiti investitore, što se nudi investitorima te vidjeti s kojim probleima su se susretali postojeći strani investitori koji su svoje investicije već realizirali ili su u fazi realizacije.

Ispred PORE Razvoje agencije Podravine i Prigorja radnom sastanku i obilasku poduzetnika prisustvovala je Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja. Konzultanti su posjetili tvrtku STROJO-METAL d.o.o. u Križevcima gdje je održan radni sastanak s direktorom tvrtke Ivicom Juriljom koji je upoznao prisutne s počecima realizacije zajedničke investicije talijanskog ulagača tvrtke MEP s.pa. i križevačke tvrtke STROJOREM d.o.o. u Poslovnoj zoni Nikola Tesla u Križevcima i izgradnjom proizvodnog pogona koji danas zapošljava četrdesetak radnika i proizvodi strojeve za preradu armaturnog željeza, a tendencija je i širenje poslovanja.

U prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održan je sastanak sa Zvonimirom Krapincom predstavnikom tvrtke E-TWO-ENERGY d.o.o. koja je kupila 9 ha zemljišta u Poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec i u fazi je ishođenja sve potrebne dokumentacije kako bi mogla započeti izgradnja elektrane na biomasu. Gospodin Krapinec je upoznao konzultante s tijekom investicije, problemima s kojima se susreću te iskazao zadovoljstvo pruženom podrškom i pomoći od strane Općine Koprivnički Ivanec koja Poslovnom zonom i upravlja.

Nakon toga je uslijedio i posjet Općini Koprivnički Ivanec, gdje je radnom sastanku prisustvovao načelnik Općine Božidar Vrabelj sa suradnicima. Poslovna zona Koprivnički Ivanec ukupne je površine 220 ha, u prvoj fazi opremanja komunalnom infrastrukturom opremljeno je 31,5 ha, a planira se i daljnje opremanje sljedećih 25 ha. Načelnik Općine rekao je kako postoje i upiti potencijalnih investitora te iskazao veliko zadovoljstvo i zahvalio na pomoći koja će dovesti do novih investitora u Poslovnu zonu Koprivnički Ivanec, a što će imati za cilj pokretanje novih poslovnih procesa, povećanje zaposlenosti i razvoja cjelokupnog kraja.

INVESTrategy sastanak s konzultantima 1INVESTrategy sastanak s konzultantima 2INVESTrategy sastanak s konzultantima 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci