23 sij 2014

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INVESTrategy U MAĐARSKOJ

U organizaciji Gospodarske i industrijske komore županije Zala iz Republike Mađarske u utorak, 21. siječnja 2014. godine u mađarskom gradu Zalaegerszeg održana je Završna konferencija projekta INVESTrategy – Zajednička strategija za privlačenje izravnih stranih ulaganja u prekograničnom području, kojom je obilježen kraj provedbe projekta. Vodeći partner u projektu bila je REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje, a partneri PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, AZRA Agencija za razvoj Varaždinske županije, te Gospodarska i industrijska komora županije Zala iz Mađarske.

Konferenciji su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana g. Darko Sobota, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove g. Vladimir Šadek, te ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa. Melita Birčić i voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje gđa. Tihana Kraljić.

Na početku konferencije prisutne je pozdravio g. Ferenc Mazzag, ravnatelj Gospodarske i industrijske komore županije Zala, a nakon toga uslijedile su prezentacije. Prvo se obratila gđa. Ibolyi Görög, bivša voditeljica protokola u uredu mađarskog premijera, koja je dala presjek ključnih stvari vezano za protokol u poslovnom životu.

Rezultate projekta prezentirao je predstavnik vodećeg partnera g. Jako Horvat, projekt menadžer iz Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA, a strategiju ulaganja u županiju Zala dr. Solt Katalin dekan s Visoke škole za poslovanje i upravljanje u Zalaegerszegu.

Na kraju konferencije mađarski biznismen g. Gábor Széles je predstavio najveću turističku investiciju u županiji Zala čija tvrtka ulaže oko 300 milijuna € u izgradnju hotela, wellness centra i golf terena na tom području.

Podsjećamo da je projekt INVESTrategy odobren za sufinanciranje u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013, a opći cilj mu je bio povećati priljev izravnih stranih ulaganja u pogranično područje hrvatskih županija – Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, te mađarske županije Zala. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 166.179,78 EUR-a, a projekt je trajao 12 mjeseci.

fotografija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci