09 ruj 2013

PREDSTAVNICA PORE PRISUSTVOVALA EDUKACIJI “KAKO POKRENUTI VLASTITI POSAO“

Trodnevna edukacija „Kako pokrenuti vlastiti posao” održana je od 03. do 05. rujna 2013. godine u Čakovcu u prostoru Tehnološko inovacijskog centra, a provodili su ju stručnjaci iz Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci d.o.o. i REDEA-e.

Edukacija je bila organizirana u okviru projekta EU Compass 2 – Zajedničkim snagama za zajedničku uspješnu EU regiju – financiranog sredstvima iz IPA programa Prekogranične suradnja Mađarska – Hrvatska.

Prvi je dan bio posvećen inicijalnim koracima koje treba poduzeti kako bi se ideja pretvorila u poduzetnički pothvat, a koji kreću od sagledavanja vlastitih motiva, znanja i vještina. Predstavljeni su pravni oblici registriranja poduzetničke djelatnosti, zatim hodogram i postupci pri registriranju kao i institucije koje pri tome mogu pružiti podršku. Drugog dana edukacije polaznicima je prikazan proces izrade poslovnog plana, temeljna financijska izvješća i način prezentacije poslovnog plana potencijalnim ulagačima. Tema posljednjeg dana bio je marketing za poduzetnike početnike kada su polaznici upoznati s osnovnim marketinškim pojmovima i trendovima te sastavnicama marketinškog plana, a dobili su odgovore na pitanja o tome koji alati su najučinkovitiji kod pokretanja poslovanja i lansiranja proizvoda. Praktičnu primjenjivost predstavljenih principa poduprla je gošća predavačica, međimurska modna dizajnerica Ana Golubić Brozović, svojim iskustvom u razvoju vlastite marke ženskih torbica BAGGIZ.

Predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisustvovala je na posljednjem danu radionice koji je bio posvećen marketingu.

EU Compass2 edukacija Cakovec 1EU Compass2 edukacija Cakovec 2EU Compass2 edukacija Cakovec 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci