28 velj 2014

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA EU COMPASS2

logo eu compas2

HU-HR CMAB 2 

 

 

                                 

 

Završnom konferencijom održanom 27. veljače 2014. godine u Koprivnici formalno je završena provedba projekta EU COMPASS2 koji je odobren u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Projekt ukupne vrijednosti 135.026,13 EUR provodio se 12 mjeseci, od početka ožujka 2013. do kraja veljače 2014. godine.

Vodeći partner u projektu bila je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a projektni partneri REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Varaždin, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, dok je pridruženi partner bilo Obrtničko učilište „POUKA” iz Koprivnice.

Na početku konferencije, prisutnima se obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije g. Ivan Pal, zamjenik gradonačelnice grada Koprivnice g. Mišel Jakšić, programska menadžerica u Zajedničkom tehničkom tajništvu u Budimpešti gđa. Andrea Kakas, te ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa. Melita Birčić koji su izrazili veliko zadovoljstvo provedenim projektom koji je bio usmjeren jačanju kapaciteta mladih visokoobrazovanih nezaposlenih osoba te poduzenika početnika na temu pripreme i provedbe EU projekata jer samo poticanjem na cjeloživotno obrazovanje se može dugoročno utjecati na bolju apsorpciju EU fondova u pograničnom području, što će u konačnici pozitivno utjecati na jačanje gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je prezentacija gđice. Eszter Halasz iz Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala koja je predstavila projekt EU COMPASS, prethodnik projekta EU COMPASS2 kao i njegovu održivost. Zatim su svi projektni partneri prezentirali provedene aktivnosti i ostvarene rezultate projekta EU COMPASS2, a svi prisutni imali su priliku upoznati i gđicu. Mateju Pokrivko, pobjednicu virtualnog poziva za dostavu projektnih prijedloga iz Koprivničko-križevačke županije koja je prezentirala iskustva sa pohađanja petodnevne stručne prakse u mađarskoj instituciji Zakladi za razvoj poduzetništva županije Zala. Konferencija je završila uručenjem certifikata pobjednicima virtualnog poziva, te polaznicima edukacija koje spominjemo u nastavku.

U okviru projekta ukupno je 17 trenera tj. djelatnika potpornih institucija iz Hrvatske te projektnih partnera je ojačalo kapacitete iz područja strukturnih fondova, 222 polaznika edukacija je steklo dodatna znanja o dostupnim fondovima Europske unije te nadolazećim financijskim mogućnostima za prijavu projekata, 115 osoba je educirano na temu „Kako započeti vlastiti posao”, a 97 mladih visoko obrazovanih nezaposlenih osoba je steklo znanja iz pripreme EU projekata po metodologiji PCM-a. Pedesetak osoba imalo se priliku upoznati s primjerima dobre prakse u korištenju EU sredstava tijekom posjeta Međimurskoj županiji, a tri mlade, nezaposlene i visokoobrazovane osobe su stekle vrlo vrijedno iskustvo tijekom pohađanja petodnevne stručne prakse u Mađarskoj. U okviru provedbe projekta ujedno je nabavljena vrijedna informatička oprema za potrebe organizacije seminara i unapređenje kvalitete edukacija, izrađeni su roll up-ovi za sve projektne partnere, trojezične brošure o strukturnim fondovima, te razni promidžbeni materijali projekta.

Na kraju provedbe projekta možemo izraziti zadovoljstvo još jednim uspješno završenim EU projektom.

IMG 2307IMG 2298IMG 2285

 

 

 

 

 

 

EU logo

logo partneri

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci