06 srp 2012

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS ODRŽANA DVODNEVNA RADIONICA NA TEMU “UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM-PRIPREMA I PROVEDBA PROJEKATA FINANCIRANIH IZ FONDOVA EU

U okviru provedbe projekta EU Compass, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u četvrtak i petak, 05. i 06. srpnja 2012. godine u prostoru PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, je organizirala dvodnevnu radionicu na temu “Upravljanje projektnim ciklusom-PCM”.

Dvodnevnoj radionici prisustvovalo je 20-ak sudionika, predstavnika lokalne samouprave, obrazovnih institucija i udruga civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije.

slika1slika 2

Polaznici radionice kroz dva dana edukacije stekli su nova znanja vezana uz fondove EU, vrste projekata, preduvjete za ulazak u EU i slično. Na radionici je prezentirana cjelokupna metodologija Project Cycle Managementa koja uključuje izradu stabla problema, stabla ciljeva, logičke matrice i proračuna projekta, a putem koje su sudionici imali priliku samostalno izraditi projektni prijedlog. Također je prezentirana i prijavna dokumentacija (Upute za prijavitelje, Prijavni obrazac i ostala pripadajuća dokumentacija), kao i proces prijave projektnog prijedloga.

Predavači na dvodnevnoj radionici bili su gđa Maja Hranilović, vlasnica tvrke PAM2 savjetovanje i predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Ova radionica bila je jedna od posljednjih aktivnosti PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u okviru provedbe projekta EU Compass.

Cilj projekta EU Compass bilo je informirati potencijalne prijavitelje u pograničnom području o otvorenim natječajima, mogućnostima pripreme i provedbe projekata sufinanciranih EU sredstvima.

PORA Razvojna agencija je u okviru provedbe projekta izvršila nabavu EU kioska i na taj način stvorila dodatne preduvjete za rad EU info točke za područje Koprivničko-križevačke županije. Osnovna uloga PORE kao EU info točke je edukacija i pružanje informacija javnom, civilnom i privatnom sektoru vezanih uz ulazak RH u EU, kao i korištenje EU fondova; ujedno je i educirala dva djelatnika za EU informatore koji djeluju kao EU info točka. PORA Razvojna Agencija Podravine i Prigorja organizirala je ukupno tri radionice i tri info dana u okviru provedbe projekta EU Compass, a na teme prezentacija otvorenih natječaja za potencijalne prijavitelje iz Hrvatske.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci