29 lip 2012

ODRŽANO DRUGO STUDIJSKO PUTOVANJE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS

U okviru provedbe projekta EU Compass dana 27. i 28. lipnja 2012. godine održano je drugo po redu studijsko putovanje u Mađarsku u organizaciji jednog od partnera u projektu Trgovačke i industrijske komore županije Zala.

studijsko1studijsko2

Studijsko putovanje bilo je namijenjeno projektnim partnerima i njihovim poduzetnicima s područja partnerskih županija, a prisustvovalo mu je četrdesetak sudionika, od kojih je bilo sedam predstavnika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom dva dana studijskog putovanja mađarski projektni partner Trgovačka i industrijska komora županija Zala upoznao je sudionike studijskog putovanja s načinom korištenja EU sredstava u županijama Somogy i Zala u Mađarskoj. Prisutni su imali prilike čuti iskustva mađarskih poduzetnika iz drvne i metaloprerađivačke industrije, koji su hrvatskim poduzetnicima uspješno prenijeli svoja iskustva prilikom ulaska Mađarske u EU, prilagodbe mađarskog zakonodavstva zakonodavstvu EU te korištenju sredstava iz strukturnih fondova. Također, razgledani su i tvornica za punjenje gazirane i negazirane vode, kao i hotelski kompleks sa vlastitim OPG-om i geotermalno kupalište.

studijsko3

Nakon dva studijska putovanja slijedi radionica na temu PCM-Upravljanje projektnim ciklusom, koja će se održati u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja te Završna konferencija projekta EU Compass kojom završava provedba ovog projekta, a koja će se održati u organizaciji VIDRE Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci