28 lip 2012

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA INNOINVEST ODRŽAN SEMINAR NA TEMU „ZAŠTITA PATENTA“

U srijedu, 27. lipnja 2012. godine PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u okviru provedbe zajedničkog prekograničnog projekta „INNOINVEST – Uspostava poslovne suradnje između inovativnih aktera u pograničnom području” organizirala je seminar za poduzetnike na temu „Zaštita patenta”.

Seminar je održan u prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja s početkom u 11.00 sati, a prisustvovalo je tridesetak poduzetnika koji su pokazali interes da prošire svoje znanje u području zaštite patenata.

Svrha seminara „Zaštita patenta” bila je pružanje osnovnih informacija poduzetnicima o industrijskom vlasništvu, s naglaskom na poslovnu primjenu i postupak zaštite patenta.

Na početku seminara ispred PORE Razvojne agencije sve prisutne je pozdravila Gordana Kotarščak Voditeljica odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja, a nakon toga je gospodin Rene Kajp ispred Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo održao prezentaciju te odgovorio na mnogobrojna pitanja poduzetnika vezana uz zaštitu intelektualnog vlasništva i patenta.

patent1patent3

Cilj projekta „INNOINVEST” je analiza inovacijskog potencijala u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske, potpora razvoju inovacija te pružanje podrške poslovanju i razvoju poduzetnika inovatora u pograničnom području.

patent4patent2

Uz PORU Razvojnu agenciju, u provedbu projekta uključeni su i sljedeći projektni partneri: Sveučilište u Pečuhu, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o., VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA d.o.o., Pannon novum Regionalna inovacijska agencija Zapadnog Zadunavlja iz Mađarske i Poduzetnički centar Pakrac d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci