27 lip 2012

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA INNOINVEST

U okviru provedbe projekta INNOINVEST, u utorak 19. lipnja 2012. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u organizaciji projektnog partnera Razvojne agencije Vidra održana je Završna konferencija IPA projekta prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čija je ukupna vrijednost 193.808,91 €.

Cilj projekta bila je analiza inovacijskog potencijala u projektnom području hrvatskih i mađarskih županija, kako bi se definirale komparativne prednosti i pružila potpora donositeljima odluka kao i zajednička promocija prekograničnog područja za potencijalne investitore.

innno1inno2

Nositelj projekta je DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft (Regionalna inovativna agencija južnog Zadunavlja) dok su projektni partneri Pécsi Tudományegyetem (Sveučilište u Pečuhu), Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA d.o.o., Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. (Regionalna inovacijska agencija zapadnog Zadunavlja) i Poduzetnički centar Pakrac.

inno2inno4

Prilikom otvaranja Završne konferencije, prisutnima su se prigodnim riječima obratili g. Zdravko Dijaković, dožupan Virovitičko-podravske županije, gđa. Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, g. Tamás Kocsis, direktor Regionalne inovacijske agencije Južnog Zadunavlja, te ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Sanja Bošnjak .

inno5inno6

G. Marko Bubaš, zamjenik predsjednika Udruge inovatora Hrvatske nazočne je upoznao sa funkcijom pravnog okvira u ostvarivanju i primjeni inovacija i nagrađivanju njihovih autora dok je predstavnica Zajedničkog tehničkog tajništva (VATI) gđa. Marian Zelei održala prezentaciju na temu:”IPA program, inovacije i razvoj malog i srednjeg poduzetništva”.

Konferenciji je prisustvovalo četrdesetak sudionika, a osim projektnih partnera koji su iznijeli svoja iskustva i ulogu na provedenom projektu prisutni su bili i predstavnici uspješnih tvrtki koji su iznijeli svoje uspješne projekte te otkrili tajnu svog uspjeha.

inno7inno8

Ispred Koprivničko-križevačke županije predstavila se tvrtka Rasco d.o.o. iz Kalinovca s inovativnim proizvodom; vozilom MUVO – malo vozilo velikih mogućnosti koje je u cijelosti proizvedeno u Hrvatskoj i upravo ima svoje predstavljenje diljem Europe.

marina

Tijekom provedbe projekta izrađen je upitnik za lokalne poduzetnike temeljem kojeg su se ispitivala njihova iskustva, inovativni potencijal, znanje i potrebe. Na osnovu dobivenih podataka, svi projektni partneri izradili su Regionalne inovacijske analize te su navedene analize poslužile kao temelj za izradu Zajedničkog Akcijskog plana za područje cijele prekogranične regije. Ujedno je uspostavljena i prekogranična baza podataka s ciljem povećanja prekogranične poslovne suradnje dviju zemalja.

Projekt INNOINVEST jedan je od tri projekta u kojima sudjeluje PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja koji je odobren za sufinanciranje u okviru drugog natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci