17 svi 2012

PROJEKT INNOINVEST – ODRŽAN INFO DAN U PEČUHU

U srijedu, 16. svibnja 2012. godine su predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u okviru provedbe projekta „INNOINVEST – Uspostava poslovne suradnje između inovativnih aktera u pograničnom području” prisustvovale Info danu održanom u Pečuhu u Mađarskoj.

Info dan u okviru provedbe projekta INNOINVEST održan je u organizaciji projektnog partnera Sveučilišta iz Pečuha u prostorima Sveučilišta s ciljem promocije suradnje javnog, znanstvenog i privatnog sektora na području razvoja i komercijalizacije inovacija.

Na Info danu ukratko je predstavljen projekt INNOINVEST, prezentirane su sve provedene aktivnosti u projektu te je ujedno najavljena i nadolazeća Završna konferencija koja će se održati 19. lipnja 2012. godine u Virovitici.

Direktorica Ureda za tehnološki transfer pri sveučilištu u Pečuhu predstavila je Sveučilište, dala je pregled organizacijske sheme te je prisutne upoznala s inovacijama koje su provedene na Sveučilištu i za koje se traže potencijalni investitori za komercijalizaciju. Također su predstavljena i tri klastera iz područja kulture, upravljanja energetskom učinkovitosti i okolišem i metalne industrije. To su relativno mladi klasteri osnovani 2011. godine koji su uvelike okrenuti inovacijama te okupljaju značajan broj poduzeća koja su iskazala spremnost za suradnju s partnerima iz Hrvatske.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci