19 tra 2010

DELEGACIJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I PORE RAZVOJNE AGENCIJE NA KICK-OFF KONFERENCIJI PROJEKTA DRAVIS2

Delegacija Koprivničko-križevačke županije, te predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisustvovat će svečanom otvaranju provedbe projekta DRAVIS2 koje će se održati 21. travnja 2010. godine u Balatonfoldvaru u Mađarskoj. Projekt „DRAVIS2 Unapređenje sustava javnog uzbunjivanja i upravljanja katastrofama uz rijeku Dravu u pograničnom području“ odobren je za sufinanciranje na temelju prvog natječaja za podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Ukupna vrijednost projekta je 337.942,00 eura.

Na čelu delegacije Koprivničko-križevačke županije na Kick-off konferenciji projekta DRAVIS2 prisustvovat će zamjenik župana gospodin Darko Sobota, savjetnik župana za europske integracije gospodin Ivica Đopar, ravnateljica PORE gđa Melita Birčić, te predstavnice PORE u projektu gđa Gordana Kotarščak i gđa Senada Ranilović, zatim zapovjednik vatrogasne postrojbe Đurđevac gospodin Marijan Kicivoj, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica gospodin Ivan Skec i predstavnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje iz Zagreba gospodin Vilboj Babić.

Na Kick-off konferenciji u Balatonfoldvaru bit će predstavljen projekt DRAVIS2, radni paketi u projektu, sve projektne aktivnosti kao i uloga projektnih partnera. Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Sobota predstavit će ulogu županije u provedbi projekta, dok će ravnateljica PORE gđa Melita Birčić predstaviti ulogu PORE u provedbi projektnih aktivnosti.

Projekt DRAVIS2 nastavak je projekta DRAVIS koji se provodio od 2006. do 2008. godine, a u kojem je sudjelovala Koprivničko-križevačka županija i Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Koprivnica. Projekt DRAVIS2 provodit će se slijedećih 16 mjeseci, tijekom kojih će se zajednički raditi na unapređenju postojećeg informacijskog sustava za upravljanje katastrofama, provodit će se zajednička GIS mjerenja, izradit će se zajednička studija o prevenciji šumskih požara u pograničnom području, te će se održati dvije terenske vježbe.

Cilj projekta je unapređenje sektorske suradnje u području upravljanja katastrofama kroz uvođenje inovativnih tehnologija kako bi se poboljšala zaštita prirode, okoliša i ljudskog života.

Vodeći partner u provedbi projekta je Uprava za upravljanje katastrofama županije Somogy. Projektni partneri s hrvatske strane su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Osječko-baranjska županija, a mađarski partneri su Uprava za upravljanje katastrofama županije Baranya i Nacionalno udruženje za signalizaciju i infokomunikacije RSOE. Partneri suradnici su Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Koprivnica, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Virovitica i Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Osijek.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci