22 stu 2011

Projekt DRAVIS2

UKRATKO O PROJEKTNIM PRIJEDLOZIMA ODOBRENIM ZA SUFINANCIRANJE U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čiji je prvi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga objavljen 26. ožujka 2009. godine PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja uspješno je odobreno za sufinaciranje ukupno 5 projektnih prijedloga u kojima PORA sudjeluje kao projektni partner i partner suradnik u suradnji s mađarskim i hrvatskim partnerima.

PROJEKT DRAVIS2 – Unapređenje sustava javnog uzbunjivanja i upravljanja katastrofama uz rijeku Dravu u pograničnom području

DRAVIS2

Vodeći partner bila je Uprava za katastrofe županije Somogy iz Mađarske.

Projektni partneri bili su: Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Osječko-baranjska županija, Uprava za katastrofe županije Baranya i Mađarsko nacionalno udruženje za signaliziranje i infokomunikacije (RSOE).
Partneri suradnici bili su: Državni ured za zaštitu i spašavanje – Područni ured za zaštitu i spašavanje Koprivnica, Državni ured za zaštitu i spašavanje – Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek, Državni ured za zaštitu i spašavanje – Područni ured za zaštitu i spašavanje Virovitica.

Cilj projekta bio je unapređenje sektorske suradnje u području upravljanja katastrofama kroz uvođenje inovativnih tehnologija kako bi se poboljšala zaštita prirode, okoliša i ljudskog života.

Aktivnosti su obuhvaćale izradu koncepta razmjene informacija i prekogranične suradnje u području upravljanja katastrofama, trening o razmjeni informacija, GIS mjerenja u prekograničnom području, zajedničke terenske vježbe i izradu studije sprečavanja šumskih požara.

Ukupno trajanje projekta bilo je 16 mjeseci (01. travnja 2010. godine – 31. srpnja 2011. godine).

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 337.942,00 EUR, dok je proračun PORE iznosio 16.326,00 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci