10 srp 2011

ZAVRŠNOM KONFERENCIJOM SVEČANO OBILJEŽEN ZAVRŠETAK PROVEDBE PROJEKTA DRAVIS2

 
U četvrtak i petak, 07. i 08. srpnja 2011. godine, u organizaciji Uprave za katastrofe županije Somogy održana je Završna konferencija projekta DRAVIS2 u Kaposvaru u Mađarskoj. Konferencijom je obilježen završetak projekta, a prisustvovalo joj je osamdesetak sudionika iz županije Somogy, županije Baranya, Osječko-baranjske županije i Koprivničko-križevačke županije. Ispred Koprivničko-križevačke županije Završnoj konferenciji prisustvovali su Ivica Đopar i Stjepan Behin, ispred PORE Razvojne agencije Melita Birčić i Senada Ranilović, dok je Ivan Skec predstavljao Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, Centar 112 Koprivnica.
 
 
PROJEKT „DRAVIS2 – Unapređenje sustava javnog uzbunjivanj i upravljanja katastrofama uz rijeku Dravu u pograničnom području“ provodio se u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., a cilj projekta bio je unaprijediti suradnju na području upravljanja katastrofama kroz uvođenje inovativnih tehnologija kako bi se poboljšala zaštita prirode, okoliša i ljudskog života. Tijekom 16 mjeseci provedbe projekta izrađen je trojezični zajednički sustav razmjene informacija u pograničnom području kao najznačajniji rezultat provedbe projekta. Izrađen sustav omogućit će neposrednu komunikaciju žurnih službi u pograničnom području, a u cilju unapređenja zaštite i spašavanja. Također su održane brojne radionice, treninzi, terenske vježbe, te su izvršena i GIS mjerenja u pograničnom području.

Konferenciju je pozdravnim riječima otvorio György Heizler, direktor Uprave za katastrofe županije Somogy, kao predstavnik Vodećeg partnera u projektu.

DRAVIS2
 
Svim nazočnima se obratila i Diana Rosza, voditeljica Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Programa prekogranične  suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. koja je istaknula značaj projekta DRAVIS2 kao jednog od tri najbolje ocijenjena projekta u okviru prvog javnog poziva.
 
DRAVIS2
 
Nikoletta Sajgó ispred Mađarskog nacionalnog udruženja za signaliziranje i infokomunikacije (RSOE) kao projektnog partnera prezentirala je sustav za razmjenu informacija razvijen u okviru projekta DRAVIS2.
 
DRAVIS2 
 
Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja kao projektnog partnera Senada Ranilović je održala prezentaciju o ulozi Koprivničko-križevačke županije i PORE u projektu, dok je gospodin Ivan Skec iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Centra 112 Koprivnica kao predstavnik partnera suradnika govorio o direktnim koristima projekta za zaštitu i spašavanje u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i cijelom pograničnom području.
 
DRAVIS2 
 
DRAVIS2
 
Također su prezentacije održali i predstavnici županije Baranya i Osječko-baranjske županije, a na teme održanih terenskih vježbi, te o komponenti projekta koja se odnosila na nuklearnu sigurnost.  
 
DRAVIS2
 
DRAVIS2
 
U okviru konferencije održana je i izložba opreme kupljene u okviru projekta DRAVIS2, na kojoj su Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna agencija prezentirale opremu nabavljenu iz projekta: 3 laptopa, 1 stolno računalo, 1 printer, 1 GPS i 1 software. Nabavljenom opremom od strane Koprivničko-križevačke županije opremljena je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Centar 112 Koprivnica kao partner suradnik u projektu.
DRAVIS2
 
Također je održan i sastanak projektnog tima na kojem su svi sudionici iznijeli svoja vrlo pozitivna iskustva stečena tijekom 16 mjeseci provedbe projekta, te su također razgovarali o mogućnostima daljnje suradnje u okviru novog zajedničkog projekta DRAVIS3.
 
DRAVIS2
 
DRAVIS2
 
 
DRAVIS2
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci