18 tra 2010

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO POZIV ZA UKLJUČIVANJE JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE U PROGRAM MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je poziv za uključivanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Program međugeneracijske solidarnosti pod nazivom „Pomoć u kući starijim osobama“ ili „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2010. godine.

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu se prijaviti samo za provedbu jednog navedenog Programa s najmanje 100, a najviše 200 korisnika prema kriterijima navedenim u Zaključku Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine (Narodne novine br. 90/07). U navedenom Zaključku definirani su kriteriji uključivanja korisnika, zapošljavanje provoditelja tima, usluge i način pružanja istih korisnicima, nadzor, evaluacija i sve ostalo neophodno za provedbu Programa.

Visina financijskih sredstava dodjeljivat će se jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave prema broju korisnika.

Za uključivanje u Program jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave moraju napisati pismo namjere, te ga uz ostalu potrebnu dokumentaciju dostaviti u Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najkasnije do 18. svibnja 2010. godine.

Dodatne informacije o pozivu, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.mobms.hr/obavijesti/natjecaji-i-javni-pozivi.aspx.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci