07 ruj 2023

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU DONIJELO PROGRAME DRŽAVNIH POTPORA ZA STRATEŠKA PARTNERSTVA ZA INOVACIJE I INOVACIJSKE KLASTERE U OKVIRU INDUSTRIJSKE TRANZICIJE PANONSKE, SJEVERNE I JADRANSKE HRVATSKE

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u okviru industrijske tranzicije Sjeverne, Panonske, i Jadranske Hrvatske donijelo je Program dodjele državnih potpora za strateška partnerstva za inovacije i Program dodjele državnih potpora za inovacijske klastere za dodjelu državnih potpora projektima koji će se provoditi iz Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. a u okviru kojih će biti raspisani Javni Pozivi.

Program dodjele državnih potpora za strateška partnerstva za inovacije možete pronaći OVDJE.

Program dodjele državnih potpora za inovacijske klastere možete pronaći OVDJE.

Proces industrijske tranzicije započeo je sa izradom Planova za industrijsku tranziciju kojim su se definirali glavni izazovi i potrebe regionalnog gospodarstva i prioritetne niše i  regionalni lanci vrijednosti koji imaju za cilj pridonijeti povećanju regionalne konkurentnosti, razvoju inovacija i proizvoda više dodane vrijednosti.

Plan za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske koji osim Koprivničko-križevačke županije uključuje još i Zagrebačku, Varaždinsku, Krapinsko-Zagorsku i Međimursku županiju usvojen je 30. studenoga 2021. godine.

Na temelju Plana za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske doneseno je i 5 Akcijskih planova, odnosno Akcijski plan za svaki regionalni lanac vrijednosti (RLV) Sjeverne Hrvatske kojim su definirana prioritetna područja ulaganja i indikativne teme za istraživanje i razvoj, kao i ključne tehnologije, infrastruktura i pametne vještine za industrijsku tranziciju

Regionalni lanci vrijednosti Sjeverne Hrvatske su: 

  • RLV Pametna industrija Sjeverne Hrvatske;
  • RLV Proizvodnja vozila Sjeverne Hrvatske;
  • RLV Zdravstvena industrija Sjeverne Hrvatske;
  • RLV Zeleni rast Sjeverne Hrvatske;
  • RLV Uslužni sektor visoke dodane vrijednosti Sjeverne Hrvatske.

MRRFEU u veljači 2023. godine raspisalo je kontinuirano otvoren javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske. Iskazom interesa za sudjelovanjem u RLV-ovima omogućuje se poduzetnicima i ostalim aktivnim dionicima da na vrijeme budu informirani o mogućnostima financiranja i otvorenim javnim pozivima u okviru industrijske tranzicije Sjeverne Hrvatske.

Kontinuirano otvoren Javni Poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske možete pronaći OVDJE.

Više informacija o industrijskoj tranziciji i RLV-ovima Sjeverne Hrvatske možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci