06 ruj 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZDRAVO SRCE, ZDRAVA BUDUĆNOST“

Dana 6. rujna 2023. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je Završna konferencija projekta „Zdravo srce, zdrava budućnost” čiji je nositelj Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner Koprivničko-križevačka županija.
Ukupna vrijednost projekta je 52.264,18 EUR, a financiran je temeljem poziva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2” iz Europskog socijalnog fonda, dok je opći cilj projekta podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života te prevencija i sprječavanje razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava na području Koprivničko-križevačke županije.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravila je ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković istaknuvši važnost promocije zdravlja i zdravog načina života kao i sprječavanja razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava koji su rezultat ubrzanog načina života. Također, zahvalila je svim institucijama i djelatnicima uz čiju suradnju je projekt uspješno priveden kraju.

U nastavku konferencije svim prisutnima obratila se ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ, Melita Birčić te izrazila zadovoljstvo što je projekt uspješno priveden kraju te što je u tome i Razvojna agencija PORA KKŽ imala svoj doprinos. Istaknula je kako je Razvojna agencija PORA KKŽ kao regionalni koordinator pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji podržava i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Također, zahvalila je na suradnji svim uključenima u provedbu projekta te zaželjela još puno novih i uspješnih projekata.

Župan Darko Koren istaknuo je kako je zdravstvo uz obrazovanje jedan od najvećih županijskih prioriteta te da su projekti koji omogućavaju bolji život i bolje uvjete života stanovništva županije zapravo najvrjedniji iako često prođu manje zapaženo od nekih većih infrastrukturnih projekata. Zahvalio je svim zdravstvenim radnicima, Razvojnoj agenciji PORI KKŽ te svima ostalima koji su doprinijeli uspješnosti ovog projekta.

Nakon uvodnih govora voditeljica projekta Željka Fruk predstavila je projekt i ostvarene projektne aktivnosti koje obuhvaćaju izradu video spota i brošura koji su se mogli pogledati u čekaonicama Doma zdravlja na području Koprivničko-križevačke županije, snimanje TV emisije, objavu kolumni i članaka, održavanje Info tjedna o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i slično.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci