01 ruj 2023

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA OSNIVAČA ŠKOLSKIH USTANOVA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU ŠKOLSKOG MEDNOG DANA S HRVATSKIH PČELINJAKA ZA 2023. GODINU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 01. rujna 2023. godine Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Svrha Programa školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u nacionalnu staklenku volumena 370 ml.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova:

– Republika Hrvatska;

– jedinice lokalne samouprave;

– jedinice područne (regionalne) samouprave;

– druge pravne ili fizičke osobe.

Med prihvatljiv u okviru Programa je gotov proizvod proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml, označen u skladu s propisima koji se odnose na med i nosi zaštićeni znak Med hrvatskih pčelinjaka.

Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od 150.723,00 eura za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Javni poziv je otvoren do 01. listopada 2023. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci