15 pro 2022

OBJAVLJEN POZIV ZA URBANA PODRUČJA ZA PROVEDBU MEHANIZMA INTEGRIRANIH TERITORIJALNIH ULAGANJA (ITU MEHANIZMA) U FINANCIJSKOM RAZDOBLJU 2021. – 2027.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za urbana područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) u financijskom razdoblju 2021. – 2027. vrijedan 681,27 milijuna eura.

Ova sredstva koristit će 22 grada s urbanim područjem, ukupno 192 jedinice lokalne samouprave.

Svrha Poziva za urbana područja za provedbu ITU mehanizma u financijskom razdoblju 2021.– 2027. je donijeti Odluku kojom se utvrđuju urbana područja u kojima će se provoditi ITU mehanizam u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2021.– 2027.

Prihvatljivi prijavitelji po ovom Pozivu su 22 grada koji su uspostavili urbana područja sukladno Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i smjernicama Ministarstva:

  • 4 urbane aglomeracije: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek
  • 10 većih urbanih područja: Zadar, Slavonski Brod, Pula, Karlovac, Sisak, Varaždin, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar i Vinkovci
  • 8 manjih urbanih područja koji su sjedišta županija: Koprivnica, Vukovar, Čakovec, Požega, Virovitica, Krapina, Gospić i Pazin.

Prijave se podnose u elektroničkom obliku na mail adresu: [email protected], a rok za podnošenje prijava je 28. veljače 2023. godine.

Glavni dokument kojim gradovi dokazuju da ispunjavaju preduvjete za provedbu ITU mehanizma je nacrt strategije razvoja urbanog područja stoga je to jedan od ključnih dokumenata koji se dostavlja uz prijavu, a detaljnije informacije o tome, kao i o samom ITU mehanizmu i njegovoj provedbi dostupne su u Pozivu kojem se može pristupiti putem web stranice Ministarstva.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci